• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Оправдан бивш шеф в "Топлофикация-София“ осъди прокуратурата за 176 000 лв.

Оправдан бивш шеф в "Топлофикация-София“ осъди прокуратурата за 176 000 лв.

/КРОСС/ Бившият шеф в столичната "Топлофикация" Емил Антонов, който 10 години беше разследван и подсъдим за присвояване на милиони, но накрая делото срещу него беше прекратено, осъди прокуратурата да му изплати обезщетения за над 176 000 лева. Решението не е окончателно, но втората инстанция му присъди повече от първата.

Антонов заведе дело срещу държавното обвинение по Закона за отговорност на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ) и преди дни Софийският апелативен съд (САС) му е присъдил обезщетения от 40 000 лева за преживените страдания през годините и над 136 000 лева за пропуснати ползи от неполучени заплати, показва проверка на "Лекс".

Делата по ЗОДОВ са естествено продължение на завършилите с оправдателни присъди наказателни процеси, а когато са били публични с обвиненията, свързани с работата на подсъдимите, налаганите след това обезщетения са много по-големи. По-трудно доказуеми са понесените имуществени вреди и в случая с Антонов впечатление прави именно крупното обезщетение за тях.

От решението на съдебния състав с председател Атанас Кеманов става ясно, че освен обичайните вреди Антонов е бил обект на подигравки от страна на евентуални работодатели и в продължение на 10 години е опитвал, но не е успявал да си намери работа по специалността. Съдът приема, че той е бил обречен да се изхранва с по-нискоквалифицирана работа и единствената причина за това е публичният съдебен процес срещу него.Ексшефът в "Топлофикация" беше арестуван през декември 2006 г., няколко месеца след задържането на директора Валентин Димитров-Вальо Топлото.

"Той ни каза, че го викат за свидетел и след това се появи по новините с белезници", спомня си синът на Антонов пред съда.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.