• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Природозащитници ще обжалват за застояването на Карадере

Природозащитници ще обжалват за застояването на Карадере

/КРОСС/Върховният административен съд отхвърли миналата седмица жалбата на част от протестиращите от Сдружение "Да спасим Карадере" за спиране на застрояването в района.

Протестиращите обжалваха меморандума за изпълнение на инвестиционен проект в местността. Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес.

„Ние не сме съгласни с решението на ВАС. Не би трябвало държавата да ни отнема правото на чиста околна среда. Ще обжалваме. И пред Европейския съд", заяви представителят на сдружението Павел Антонов пред БНР.

Антонов твърди, че всички решения за строителство са изтекли и невалидни, затова в момента там не може да се строи законно.

„Учудвам се, че прокуратурата не се е активизирала. Не може хората, платени с нашите данъци, да нарушават законите. Кметът на община Бяла и Общинският съвет да дадат пример. В самата Бяла има много хора, които не желаят да се строи там. Нека общинарите да си влязат в ролята на представители на всички", категоричен бе Павел Антонов.

Националната асоциация "Българско Черноморие" (НАБЧ) иска оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ и очакват те да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени, НАБЧ са готови на протести.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Некви .които са свикнали лятото да се разполагат на чужди места и да осират наоколо щели да обжалват решението на ВАС Вместо това да се научат да работят и да си плащат почивката през лятото,както всички Аман от хъшлаци с претенци

28.10.2014 15:02:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.