• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Обвинения са повдигнати на главния архитект на Община Пловдив и представител на „Одрин 8”

Обвинения са повдигнати на главния архитект на Община Пловдив и представител на „Одрин 8”

/КРОСС/ Заради множество закононарушения по случая със събарянето на емблематичния Тютюнев склад в Пловдив, Окръжната прокуратура повдигна обвинения на главния архитект на общината Румен Русев и представителя на собственика-фирма "Одрин 8" Георги Бранеков. Прокуратурата е поискала от РДНСК да бъде отменено разрешението за строеж, въз основа на което е започнало разрушаването на добилата печална популярност сграда.

В обвинението срещу главния архитект прокуратурата посочва, че е допуснал незаконното събаряне в зона - групов паметник на културата. Русев е извършил близо 60 нарушения на нормативната база, касаеща проектирането, изработването на устройствени планове, издаването на т.нар. "скици-виза" и тяхната презаверка, както и на издаването на разрешение за строеж и неговото съгласуване и заверяване.

Обвинението срещу управителя на фирмата, започнала събарянето на склада, се базира на открито при претърсвания в офиса ѝ преправено удостоверение на Националния институт за недвижимо културно наследство с изходящ номер от 9 август 2010 г. Установено е, че е фалшифицирана част от съдържанието на документа, където наместо действителния текст е било вписано, че сградата не попада в "охранителната зона със статут на групов археологически и архитектурно строителен паметник".

Разследването е установило, че Георги Бранеков е използвал преправения документ пред Общината 2 пъти, за да получи разрешение за строеж. Спрямо него и главния архитект на Пловдив е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" за по 2000 лева. По делото е приобщена и компютърна кореспонденция, касаеща корупционни практики, свързани с издаване на строителни разрешения и промяна на подробните устройствени планове, като в тази посока разследването продължава, уточняват от прокуратурата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.