• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Състоянието на специалните служби и армията ни е много притеснително

Състоянието на специалните служби и армията ни е много притеснително

/КРОСС/ Състоянието и най-вече - кадровото окомплектоване на специалните служби и армията ни е много притеснително. Това каза в интервю за Радио "Фокус" ген. Кирчо Киров, ръководител на Националната разузнавателна служба през периода 2003 - 2012 година. Той допълни, че службите трябва да продължат да усилват своите действия по координация, взаимодействие, предаване и препредаване на информация на своите партньори.

"Трудно ми е да си представя сериозна ефективна дейност на една разузнавателна служба, каквато Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) е с 38% кадрови некомплект. Това просто свежда до критичен минимум нейните възможности, а при Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) има 30% некомплект. При армията се знае, че има 20% некомплект, но тайно се говори, че този кадрови некомплект в рамките на 6-7 хиляди бройки за войници и офицери, надхвърля 30 % от възможностите на армията.

Това са едни от нещата, които трябва да са предмет за сериозно разглеждане и отношение от страна на държавното ръководство и самите разузнавателни служби и армията, като цяло", коментира ген. Киров.

Ген. Кирчо Киров допълни още, че трябва външните разузнавателни служби да прогнозират добре възможните региони и области за възникване на напрежение, касаещи най-пряко националните интереси на България, а вътрешните структури да наблюдават внимателно контингента на територията на страната, откъдето е възможна появата на радикализирани лица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.