• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Съдът остави в ареста биячите на командоса от Войводиново

Съдът остави в ареста биячите на командоса от Войводиново

/КРОСС/ Братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха жестоко 33-годишния командос Валентин Димов в пловдивското село Войводиново на Богоявление, бяха докарани с белезници и под конвой в Пловдивския районен съд, където бе гледана мярката им за неотклонение. Пред журналистите младежите, които са на 17 и 21 години, запазиха пълно мълчание и не отговориха на нито един въпрос, включително и защо са пребили военнослужещият.

Двамата са обвиняеми за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Предвиденото в закона наказание е от 2 до 10 години затвор. Вчера от прокуратурата съобщиха, че разследващите ползват видеозапис от охранителна камера, който е запечатал момента, в който братята удрят мъжа.

По време на разпитите, Пакетови казали на криминалистите, че Димов ги е заплашил с побой, ударил по-големия от тях и затова те са се защитавали. Ефрейтор Димов обаче е бил категоричен при разпита си, че не ги е провокирал по никакъв начин. Братята вървели по платното и създавали опасност за движението. Той натиснал клаксона, а те го напсували. След това спрял колата си, за да разговаря с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой.

В съдебната зала бяха сестрата и бащата на обвиняемите, който заяви: "Моите деца не са такива. Не знам какво се е случило". Още след побоя обаче очевидци на случилото се разказаха, че когато бащата на двамата братя дошъл на място и се опитал да спре побоя над Валентин Димов, единият му син се обърнал и му казал: "Остави ме да го довърша".

Прокурорът поиска постоянен арест за Асен и Борис, а съдът даде 15 минути на адвокатите да се запознаят с материалите по делото.
По време на заседанието стана ясно, че Борис и Асен Пакетови не могат да четат и пишат, не си знаят дори ЕГН-тата, предаде "Трафик Нюз".

И двамата се водят на адрес в града под тепетата - улица "Победа". Асен има дете, работи като зидар в Пловдив, без образование. Що се отнася до брат му - Асен, той дори не е посещавал учебно заведение. Не може да чете и пише, не знае коя година е роден. В момента работи "с кон и каруца по улиците". И двамата са неосъждани.

Адвокатът им поиска те да бъдат пуснати срещу подписка.

"Искам да изляза от тука и да нямам повече работа с такива неща", бяха думите на Борис.

"Направихме беля, досега не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше", пък заяви Асен.

Районният съд обаче ги остави за постоянно в ареста.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В епохата на санкциите сме. Много хубави номера могат да се скроят на диваците, за да се откажат от циганските номера, без шум и скандали.

09.01.2019 23:51:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.