• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Асланов: Демокрацията в България е обезличена и лишена от смисъл

Асланов: Демокрацията в България е обезличена и лишена от смисъл

/КРОСС/ "На 24 май никой не очакваше едно нещо, никой не очакваше този срив на гласуването в ляво, този отказ на левите избиратели да подкрепят БСП. Това беше събитието, което предизвика турболенции между коалиционните партньори. Това беше основното, ДПС се оказа в ужасен дискомфорт. ДПС осъзна, че нейният коалиционен партньор не е надеждна опора. В края на мандата го намери." Това заяви социологът Юрий Асланов в студиот на "Още от деня" по БНТ.

"Прогноза за Михаил Миков не мога да дам, но той може да разчита на моята лична подкрепа, ако стъпи на платформа за промяна и на обновление. Аз бях застъпник на идеята за промяна, независимо дали жена или мъж", смята Асланов.

"Не мога да вещая резултат за изборите. Има ясно изразена динамика, но тя е под повърхността, но тя ще се засили, от момента когато има поредица от събития. Август месец ще допринесе за някакви размествания. Нищо не бива да се изключва като възможност. В момента еднопартиен кабинет не е в силата на една партия да изведе от кризата. Партиите в момента имат ресурс да направят това, но въпроса е дали го желаят", категоричен е той.

"Демокрацията в България е обезличена, лишена от смисъл. Все по-малко хора виждат това нещо. За социологията, в момента какъвто и въпрос е да зададем, обяснението на хората е за политическа корупция. Хората не вярват на всичко, което произтича от институциите. В обществото наблюдаваме симптоми на разграждане на социалните мрежи, чувството за общност и съпричастност на хората. Всеки гради някакви индивидуални стратегии за оцеляване, и нито една не включва колективното цяло. Необходимо е много широко национално съгласие. Бойко Борисов неочаквано започна да говори за национално съгласие. Хората не вярват на политическите лидери, няма да им повярват, ако те седнат и се договорят помежду си. За всичко има време, ако има воля", завърши социологът Юрий Асланов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.