• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Съдебната реформа трябва да започне, а срастването на властите не трябва да го има

Съдебната реформа трябва да започне, а срастването на властите не трябва да го има

/КРОСС/ Изборът на нов главен прокурор не е предизвестен. Може да се случи всичко на сцената. Тази своя убеденост изказа следовател Бойко Атанасов в студиото на БиТиВи. Бойко Атанасов е предложен като гражданска номинация да участва в избора на нов обвинител. Неговата номинация обаче трябва да бъде внесена по законов ред, а министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече заяви, че няма да го предлага. Бойко Атанасов припомни, че точно преди година е получил най-високата възможна атестация от същия Висш съдебен съвет.

Кирилов заяви в ефира на bTV, че ако Атанасов получи широка подкрепа, включително и тази на президента, той ще вземе предвид това до края на процедурата.

За състезанието за нов главен прокурор Бойко Атанасов коментира, че досега ВСС не е номинирал с такова мнозинство "и това не е номинация, а това е избор". Въпреки това Атанасов изказа убеденост, че ситуацията може да се промени и допусна, че ще се появи и друга кандидатура за главен прокурор, защото обществото не е готово да приеме наложена една-единствена кандидатура, без да има избор.

По думите му ВСС не трябва да заравя главата в пясъка и магистратите трябва да мотивират всяко едно свое решение. "Обществото трябва да получи отговори", посочи Атанасов и обясни, че самата прокуратура трябва да стане по-прозрачна.

Според Атанасов трябва да се преразгледа оценката за работата на специализираната прокуратура и съд, тъй като множеството сключени споразумения по обвинения за организирана престъпност говорят, че няма действителен резултат от работата им.

При отсъствие на присъди на ОПГ резултатите ще бъдат предопределени, отсече Бойко Атанасов и заяви: "Съдебната реформа трябва да започне, а срастването на властите не трябва да го има, както е записано в Конституцията."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.