• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Приемат окончателния вариант на доклада за качествата на кандидатките за председател на ВКС

Приемат окончателния вариант на доклада за качествата на кандидатките за председател на ВКС

София /КРОСС/ Утре ще бъде приет окончателният вариант на доклада за професионалните качества на двете кандидатки за председателското място на Върховния касационен съд. Това са съдиите Павлина Панова и Таня Райковска. Комисията по атестирането във Висшия съдебен съвет ще заседава в Пловдив, където днес започна семинар с участието на съдии и прокурори от цялата страна.
Милка Итова, член на Висшия съдебен съвет и председател на Комисията по предложенията и атестирането на съдии, прокурори и следователи, заяви, че съдия Павлина Панова и съдия Таня Райковска днес са се явили пред Комисията по професионална етика, която е приела и своя окончателен доклад, а гласуването за председател на Върховния касационен съд е насрочено за 25-ти септември, съобщи БНР.
Милка Итова подчерта, че семинарът в Пловдив дава възможност на магистратите да се запознаят с практиките при атестирането в други европейски страни, както е и повод отново да се дискутират несъвършенствата в провеждането на конкурсите, още повече, че се очакват и законодателни промени.
"Ние предложихме промени в Закона за съдебната власт и се радвам, че преди разпускането на правителството министърът на правосъдието внесе като законопроект Закон за съдебната власт всички наши предложения, които бяха направени по отношение на конкурсите и атестирането. За съжаление, те не можаха да минат, тъй като няма Народно събрание, но се надяваме следващото правителство да придвижи по-бързо тези промени. По този начин ще се ускори процеса на конкурсите, когато става въпрос за преместване, и ще се спестят пари на съдебната система", каза Итова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.