• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мтел награди най-успешните български лекоатлети за 2016 г.

Мтел награди най-успешните български лекоатлети за 2016 г.

/КРОСС/ За поредна година Мтел даде специални награди на най-добрите български лекоатлети. Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” на Мтел, връчи смарт устройства на избраната за „Атлет на България” Мирела Демирева, която донесе на България сребърен медал в скока на височина на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Със смартфони бяха отличени и Тихомир Иванов, избран за Изгряваща млада звезда след класирането си на финали на олимпиадата и европейското първенство, а също и Ивет Лалова-Колио, за цялостната си кариера, включваща 12 години в елита на световния спринт.

„За четвърта поредна година Мтел подкрепя Българската федерация Лека атлетика (БФЛА) и заедно ставаме свидетели на успехите на нашите спортисти. Тази година Мтел зарадва българските любители на спорта, като от 14 януари стартира първия си ТВ канал със собствено спортно съдържание – Mtel Sport 1, а от 1 март ще започне излъчването на още един ТВ канал – 
Mtel Sport 2, по който ще излъчваме Диамантената лига по лека атлетика. Надявам да може да се радваме на Мирела и други наши спортисти, които ще се изявяват в нея. Тази нова стъпка е продължение на дългогодишната ни подкрепа за спорта и развитието му в България”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел, по време на церемонията.

„Безспорно 2016 г. беше една успешна година за леката атлетика. Мирела Демирева получи сребърен медал от Олимпийските игри, както и приза за „Спортист на годината““, заяви Добромир Карамаринов, председател на Българската федерация Лека Атлетика.

Мтел традиционно подкрепя българския спорт, като през годините компанията е помагала при финансирането на различни спортисти, отбори, клубове и федерации. Компанията е официален телеком на Българска федерация Лека атлетика за четвърта поредна година. През 2016 г. телекомът заедно с БФЛА реализира и второто издание на проекта „Мтел атлетика за младежи”. Чрез него над 10 000 деца и младежи се включиха в лагери и състезания по лека атлетика в няколко града в цялата страна.

Анкетата „Атлет на България” се организира от сп. „Атлетика” и БФЛА от 1999 г. насам. В нея се включват журналисти и експерти, които определят най-добрите лекоатлети за изминалата година. До 2005 г. номинациите се определят в 2 категории – мъже и жени, а от 2006 г. те се обединяват в общ топ 10 за двата пола. През 2016 г. участваха 38 спортни журналисти и експерти, които оцениха българските спортисти и подготвиха класацията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.