• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Три партии подадоха жалба до ЦИК и прокуратурата за изборите в Аврен

Три партии подадоха жалба до ЦИК и прокуратурата за изборите в Аврен
Регистрирани са нови граждани, някои с адрес в трафопост


/КРОСС/ БСП, Демократична България и НФСБ подадоха жалба до прокуратурата и ЦИК за действията на досегашната общинска администрация в Аврен с кмет Емануил Манолов, защото на територията на общината има вписани нови 1034 жители. Това е опит да се манипулира вота в полза на ГЕРБ, твърдят те.

Новите граждани на Аврен са регистрирани на адреси, които те даже не знаят къде са намират, а някои са с адрес електрически трафопостове и кравеферма, пишат подателите на жалбата до медиите. Ето какво още се казва в съобщението: "Населението на община Аврен се е увеличило с 1515 души по настоящ адрес като всички от общинската администрация и техните роднини, въпреки че живеят във Варна са регистрирани на адреси в община Аврен с цел да гласуват за ГЕРБ, пише в жалбата.

Отделно със 158 души извън община Аврен са сключили граждански договори като са били задължени да се регистрират пръснати в 17-те села в общината. Бащата на сегашния кмет на Аврен, който пък е кмет на село Царевци, също от общината, също от ГЕРБ се хвалил на площада на селото, че на трафопост и кравеферма са регистрирани по 50 техни избиратели от други общини обясниха авторите на сигнала до прокуратурата. Жалбоподателите искат спешно съдействие на прокуратурата и очакват спешна проверка от икономическа полиция, които да привика новите жители на общината и да ги пита на кой адрес живеят, като са убедени, че повечето от тях не само не знаят адреса си, но и не могат да намерят къщите в които са регистрирани.

Искат и графологична експертиза, защото всички молби за новото жителство са написани от секретарките на кметовете на 17-те села, тоест имат един същ почерк. На практика новите жители в кавички обезсмислят изборите в община Аврен. Схемата се прилага в много общини, като те получават избиратели-туристи от други свои общини, където изборът не е на кантар. Например за кмет на Аврен ще гласуват хора, които живеят в Нови Пазар и варненските ромски махали, които дори не знаят къде е Аврен. Друг момент е, че по-голяма част от администрацията на кметство Аврен живее във Варна, всеки ден пътува на 30 км за сметка на общинския бюджет, а е регистрирана, че живее в общината и ще гласува за досегашния кмет."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.