• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

"Газпром" се договори с Виена: "Южен поток" ще завършва в Австрия

"Газпром" се договори с Виена: "Южен поток" ще завършва в Австрия

/КРОСС/ Делегация на „Газпром", водена от председателя на Управителния съвет на дружеството Алексей Милер, посети днес Австрия.

Във Виена Милер се срещна с изпълнителния директор на OMV Герхард Ройс. Двамата обсъдиха въпросите, свързани с доставките на руски природен газ за страната. Същевременно бе призната и дейността на „Газпром" като надежден доставчик, значително допринесъл за енергийната сигурност на Австрия и тази на Европа като цяло. Беше отбелязано и че, че сегашната геополитическа ситуация потвърждава уместността на алтернативните маршрути на руския газ за европейските потребители.

По време на това свое посещение Алексей Милер се срещна и с австрийския министър на икономиката Райнхолд Митерленер. Двамата обсъдиха как ще продължи сътрудничеството между Русия и Австрия по отношение на енергетиката. Беше отбелязано, че взаимноизгодното партньорство заема специално място в укрепването на икономическите връзки между двете страни, както и че по-нататъшното коопериране в газовия сектор носи големи перспективи.

В края на срещата Милер заяви: „С цел да се оптимизира проектът „Южен поток", вземайки се предвид съществуващото портфолио от договори на „Газпром", ние се съгласихме с предложението, отправено от австрийска страна, да се проучи възможността за изграждане на участък от газопровода на територията на Австрия. Това ще се случи в рамките на текущото междуправителствено споразумение и паралелно с продължаващата работа по изграждането на газопровода на територията на Словения. „

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Правиш каквото можеш, получаваш каквото искаш - това е комунизъм ( от всеки според способностите на всеки според потребностите) Това е за тези който масово ползват думата без да я разбират! Аз искам комунизъм!

23.04.2014 22:57:12

Анонимен

Добре, нека да е 1.55 милиарда ,но бирата е от теб! Съгласен?

23.04.2014 22:02:39

Анонимен

Добре, нека да е 1.55 милиарда ,но бирата е от теб! Съгласен?

23.04.2014 22:01:20

Анонимен

Няма непродаваем газ. Който има газ, може да почака сърдитковците да се отсърдят. После те пак могат да се вредят, ако междувременно някой не ги изпревари.

23.04.2014 21:50:34

Анонимен

Може да има и некомунисти.Защо да се ограничаваме?Или пак някаква хватка?

23.04.2014 21:33:34

Анонимен

Транзитната такса през България, съгласно обявения капацитет не трябва да е по-малко от 1,55 милиарда $. Всякакви други плонжове, договорки под масата са злоупотреба с цел облагодетелстване на нашите управляващи или техните руски съучастници, с които по-късно ще преразпределят разликата. За такива престъпления е крайно време да се получават адекватни присъди + конфискации на имуществото на целите фамилии от КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ !

23.04.2014 21:20:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.