• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Задръстване и километрични опашки на Околовръстното при моста на Кривина заради ремонти

Задръстване и километрични опашки на Околовръстното при моста на Кривина заради ремонти

/КРОСС/ За километрични задръствания на моста на Кривина на Околовръстното в посока София сигнализираха читатели на КРОСС. Опашката е минимум 3-4 километра и не помръдва. Трафикът е затруднен заради ремонт на мостовото съоръжение по информация на Столична община.Работи се по основните елементи на моста и ще се подобрят транспортно-експлоатационните му качества, смятат от Столична община.
Мостът е изграден през 1987 г. и настилката е с множество деформации и пукнатини. Стоманената предпазна ограда и парапет са силно корозирали. Габаритът на моста е 9,50 м и включва пътно платно 7,50 м и два тротоара по 1 метър. Ще се изграждат и монтират нови отводнители с удължителни тръби, дилатациониони фуги, хидроизолация и тротоарни блокове, ще се полагат нови пластове плътен асфалтобетон. Предвижда се още изпълнение на колекторна система за отвеждане на повърхностните води, монтаж на нова ограничителна система и предпазни мрежи и др.

Строително-монтажните работи ще се изпълняват поетапно на половината пътно платно и движението по моста ще се осъществява в другата лента, последователно и двупосочно с подвижна светофарна уредба. При изпълнението на някои ремонтни дейности по моста ще бъде застрашена сигурността на преминаващите под него превозни средства по Околовръстното шосе. В тези периоди ще има временна организация на движение по Околовръстното.

Срокът за изпълнение на обекта по договор е 45 дни. Стойността на проекта е 306 000 лв. без ДДС. Изпълнител е "Калистратовгруп" ООД.

Заради ремонтните дейности до 30 юли 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по мостово съоръжение за кв."Кривина при км 28+898. За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 14 както следва: в посока Гара Искър: от автостанция Изток по маршрута си до спирка с код2510 "По желание" на Кривински път преди Околовръстен път, през ТИР-паркинга надясно по Околовръстен път, през пътния възел влиза по ул. "Васил Левски" в с. Казичене, наляво по ул. "Цар Борис III" до крайната станция на автобусна линия № 8 в с. Кривина, обратен завой, връщане през с. Кривина, наляво по ул. "Васил Левски" и по маршрута си през с. Казичене до гара Искър;- в посока автостанция Изток: от гара Искър по маршрута си през с. Казичене и до спирка с код 1542 "Село Кривина", обратен завой на крайната станция на автобусна линия № 8, обратно през с. Кривина, надясно по ул. "Васил Левски", през пътния възел при с. Казичене надясно по Околовръстен път и през пътния възел при бул. "Ботевградско шосе" наляво по бул. "Ботевградско шосе" по маршрута си до автостанция Изток.
Разкрита е временна автобусна линия № 15 с маршрут: от автостанция Изток по маршрута на автобусна линия № 14 до спирка с код 2510 "По желание", обратен завой на ТИР-паркинга и по маршрута на автобусна линия № 14 до автостанция Изток.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.