• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Повишение на продажбите на автомобили в ЕС, в България - спад

Повишение на продажбите на автомобили в ЕС, в България - спад

/КРОСС/Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) през август отбеляза повишение за 12-и пореден месец, въпреки слабата европейска икономика и украинската криза, показват данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA).

Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в ЕС се повишиха през осмия месец на годината с 2,1% на годишна база (спрямо август 2013-а), но след повишение с 5,6% през юли.

За първите осем месеца на годината регистрацията на нови автомобили на Стария континент се повиши с 6% (спрямо същия период на миналата година) до 7,862 милиона, като само в рамките на август бяха регистрирани 669 395 нови автомобила.

Продажбите на нови автомобили във Великобритания (втория по големина европейски пазар) регистрираха през август ръст от 9,4%, а в Испания - повишение с 13,7%. В същото време обаче има спад на регистрацията на нови автомобили във Франция (спад с 2,6%), в Германия (с 0,4%) и в Италия (с 0,2%).

Според проучването на ACEA продажбите на нови автомобили в България през август са регистрирали слабо понижение от 0,8% на годишна база до 1689 броя след спад с 6,3% през юли. По този показател България е една от десетте страни - членки, в които регистрациите на нови автомобили бележи понижение редом със страни като Холандия (спад с 9,1%), Австрия - с 8,4% и Белгия - с 4,1%.

За първите осем месеца на годината регистрацията на нови автомобили в България обаче се е повишила с 10,1% до 13 583 броя автомобили от 12 340 броя през първите осем месеца на 2013-а година, показват данните на ACEA. По този показател България заема петнадесето място сред всички 28 страни - членки на ЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.