• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Ускоряване на продажбите на автомобили в ЕС през септември, но не и в България

Ускоряване на продажбите на автомобили в ЕС през септември, но не и в България

/КРОСС/Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) се ускори през септември, отбелязвайки повишение за 13-и пореден месец, въпреки слабостта на европейска икономика, показват данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA).

Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в ЕС се повишиха през деветия месец на годината с цели 6,4% (спрямо септември 2013-а) след скромен растеж с 2,1% през август.

За първите девет месеца на годината регистрацията на нови автомобили на Стария континент се повиши с 6,1% (спрямо същия период на миналата година) до общо 9,572 милиона, като само в рамките на септември бяха регистрирани 1,235 милиона нови автомобила.

Продажбите на нови автомобили в Испания регистрираха през септември ръст от цели 26.2%, във Франция - повишение с 6,3%, в Германия - с 5,2%, в Италия - с 3,3% и във Великобритания - повишение с 5,6%.

Според проучването на ACEA продажбите на нови автомобили в България през септември са регистрирали слабо повишение от 0,6% на годишна база до 1567 броя след понижение с 0,8% през август. По този показател България се намира на опашката в ЕС , като зад нея са само още три от 28-е страни-членки при които има понижение на регистрацията на нови автомобили. Спад на септемврийските продажби на автомобили има в Холандия (понижение с с 3,8%), в Австрия (с 1,7%) и в Дания (с 1,0%).

За първите девет месеца на годината регистрацията на нови автомобили в България обаче се е повишила с 9,0% до 15 150 броя автомобили от 13 898 броя през същия период на 2013-а година, показват данните на ACEA. По този показател България е на шестнадесето място сред всички 28 страни - членки на ЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.