• 02 Юни 2020 |
 •  USD / BGN 1.7503
 •  GBP / BGN 2.1955
 •  CHF / BGN 1.8209
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 14°C

Azure Arc отключва нови хибридни сценарии

Azure Arc отключва нови хибридни сценарии

/КРОСС/ Microsoft направи още една решителна стъпка в развитието на облака с Azure Arc - набор от технологии, които отключват нови хибридни сценарии за клиентите, като привеждат услугите и управлението на Azure към всяка инфраструктура. Компанията представи Azure Arc на конференцията Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида.

Стотици милиони облачни Azure ресурси се организират, управляват и подсигуряват ежедневно от клиентите на платформата. Azure Arc разширява тези възможности за управление до Linux и Windows сървъри, както и към Kubernetes клъстери във всяка инфраструктура в локални, мулти-облачни и периферни (edge) среди.

Предприятията разчитат все по-често на хибриден технологичен подход, за да се възползват от локалните инвестиции и в същото време да използват облачните иновации. Тъй като повече бизнес операции и приложения се разширяват, включвайки крайни устройства и множество облаци, хибридните възможности трябва да им позволяват да работят безпроблемно на локални, мулти-облачни и крайни устройства, като същевременно гарантират управление и сигурност във всички разпределени места. Без съгласуваност в тези среди, разходите и сложността растат експоненциално, подчертава Microsoft.

Още от самото си създаване Azure предоставя хибридни възможности и Microsoft продължава развитието в тази посока. Преди две години компанията въведе Azure Stack, за да позволи разгръщане на постоянен облачен модел на място. През последната година Microsoft разшири Azure, предоставяйки DevOps за всяка среда и всеки облак, активира облачна защита срещу заплахите за сигурността на всяка инфраструктура и отключи възможността за AI когнитивни услуги навсякъде.
„В Microsoft разбираме, че хибридните облачни възможности трябва да се развиват, за да позволят иновации навсякъде, като същевременно осигуряват безпроблемна разработка, внедряване и управление", каза Джулия Уайт, корпоративен президент за Azure.

Благодарение на Azure Arc, клиентите вече могат да прилагат последователен и унифициран подход за управление на техните различни среди, използвайки стабилни, доказани средства като Azure Resource Manager, Azure Shell, Azure Portal, API и Azure Policy.

Разработчиците могат да създават контейнерни приложения с инструменти по свой избор, а ИТ екипите да гарантират, че приложенията се внедряват, конфигурират и управляват еднакво с използване на GitOps-базиран мениджмънт на конфигурирането.

И накрая, Azure Arc улеснява прилагането на облачната сигурност в среди с централизиран контрол на достъпа и политики за сигурност.
Източник Технюс

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.