• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Чешкият премиер поиска оставката на полицейски шеф

Чешкият премиер поиска оставката на полицейски шеф

/КРОСС/ Директорът на надзорния орган на чешките служби за сигурност съобщи, че премиерът Андрей Бабиш е поискал неговата оставка и че правителството е започнало разследване във ведомството за евентуална злоупотреба с обществени средства, предаде Ройтерс.

Михал Мурин, който оглавява Генералната инспекция на службите за сигурност (ГИСС), пише в изявление на уебсайта на агенцията, че през този месец е имал две срещи с Бабиш. Той посочва, че оставката му е поискана заради "загуба на доверие от страна на премиера". Бабиш му внушил, че краят на февруари е подходящ момент за оставката, така че да няма "по-нататъшен скандал". В изявлението Мурин не посочва дали ще се оттегли или не.

В понеделник финансовото министерство започна да разследва как са изразходвани бюджетните средства в ГИСС през периода 2016-2017 г. Главният прокурор Павел Земан каза, че в инспекцията отдавна има нередности, но не уточни какви.

Михал Мурин е назначен за директор на контролния орган през декември 2015 г. от предишното правителство на Чехия, в което Бабиш беше министър на финансите, припомни Ройтерс.

Андрей Бабиш и още няколко лица са разследвани по подозрение, че преди десетина години са присвоили с измама два милиона евро от европейските фондове. Милиардерът Бабиш твърди, че не е извършил нищо нередно, а днес отрече наличието на връзка между полицейското разследване срещу него и искането за оставка на шефа на полицейския инспекторат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.