• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нова асоциация ще защитава интересите в областта на телекомуникациите

Нова асоциация ще защитава интересите  в областта на телекомуникациите

/КРОСС/ Браншова асоциация на българските телекомуникационни оператори /БАБТО/ е новото сдружение с нестопанска цел, което беше учредено преди дни от 8 представители на малкия и средния бизнес в областта на телекомуникациите.

Учредители на организацията са:

„НЕТ 1“ ЕООД,

„СКАТ ТВ“ ООД,

„НЕТЕРА" ЕООД,

„ВИДЕОСАТ 21 ВЕК ООД,

„НОРТ ВЕСТ ЮНИОН“ ООД,

„КИВИ-ТВ“ ООД,

„ДЕЛТА 95“ ООД,

„ТЕЛЕКАБЕЛ“ АД.

Целта на сдружението е да защитава интересите на българския легален малък и среден бизнес, който с годините се е доказал като гарант за устойчивото развитие на пазара, за запазването на конкурентоспособността и качеството на телевизионното съдържание.

Сумарно мрежата на 8-те компании покрива над 350 населени места в страната, а служителите на учредители са над 1400 души, включително в региони с висока безработица.

„Най-голямата заплаха за легалния бизнес е ненаказуемостта на пиратското разпространение на съдържание. Това е проблем, който с промяната в технологиите ще продължи да се задълбочава и който засяга целия бранш. Никой не обръща внимание на предлагането на телевизионно и музикално съдържание от нерегистрирани оператори, които открито се рекламират като предлагащи „безплатна телевизия“, чрез IPTV боксове. Това са оператори, които не плащат авторски права, данъци, социални осигуровки. Наш приоритет ще е иницирането на диалог с държавните институции и останалите асоциации в бранша за приемането на адекватни промени в законодателството, които отговарят на променената технологична среда и възможностите, които тя дава за налагането и процъфтяването на този нов пиратски модел.“, обясни мотивите за създаването на БАБТО нейният председател Петър Ризов, изпълнителен директор на НЕТ 1.

БАБТО ще подкрепи всички законодателни инициативи и активности, които работят в интерес на развитието на целия пазар и защитават интереса на абонатите.

От БАБТО подготвят и предложения за промени в приетия на първо четене Закон за авторското право и сродните му права. Асоциацията подкрепя идеята за дистанционен мониторинг върху разпространителите на телевизионни програми, стига обаче те да включват всички технологични платформи (кабелни, сателитни, IPTV) и да се извършват чрез устройства, сертифицирани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.