• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

„Лешникотрошачката” на Балет „Арабеск” ще зарадва малки и големи за Коледа

„Лешникотрошачката” на Балет „Арабеск” ще зарадва малки и големи за Коледа

/КРОСС/ Съвременна танцова приказка за деца и възрастни, продукция на Балет „Арабеск" ще се играе на 22 декември и 7 януари от 11часа и на 27-28 декември от 19 часа.
Спектакълът „Лешникотрошачката" е създаден по прочутата приказка на Е.Т.А. Хофман и вълшебната музика на П.И. Чайковски. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, дългогодишен ръководител на Балет „Арабеск", която заедно със сценографа Борис Стойнов, художника Цветанка Петкова-Стойнова и танцьорите на Балет „Арабеск" създава празнично, приказно и фантасмагорично зрелище за малки и големи.

Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман: мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца - Валери Миленков, на братчето на Мари Фриц - Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка - Константина Ханджиева. Малките блестящи снежинки, които танцуват, предвождани от Снежната кралица /Ангелина Гаврилова/, са от балетно студио „КА ДЕНС".

Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи,
„Лешникотрошачката" на Балет „Арабеск" - интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение за настъпващия светъл празник - Коледа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.