• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Борисов: В едно нещо съм абсолютно убеден - ЕС иска просперитет и мир на Балканите

Борисов: В едно нещо съм абсолютно убеден - ЕС иска просперитет и мир на Балканите

/КРОСС/ "Благодаря за поканата. Можем да видим само преди 20 години какво се е случило и през последните няколко години всички с радост наблюдаваме как икономиката, инвестициите вървят нагоре. В едно нещо съм абсолютно убеден - ЕС иска мир и просперитет на Балканите". Това каза премиерът Бойко Борисовв в Мостар на 21-ото издание на международния икономически панаир. Тази година Сърбия е основен партньор на изложението и съорганизатор заедно с председателството на Босна и Херцеговина.

"Вучич полага особено големи усилия и знам колко му е трудно, за да продължи процеса и да запази мира. В общи линии настроението не е много оптимистично. Не бива да бъдем егоисти и да си мислим, че даден конфликт ще подмине някой от нас. Да проявим разум", обърна се Борисов към всички лидери на Балканите. 

"Европейският съвет заедно с колегите от Западните Балкани ще проведе среща на 16-ти-17-ти май. Ще се постараем Тачи да участва в нея, въпреки че не всички са признали Косово. Като казвам, че съм песимист, имам предвид в последните седмици тези престрелки, които се случиха между Сърбия и Косово. Безкрайно съм откровен с вас. Надявам се президентът Тачи да намери начин да разреши тези проблеми. Ние - политическият елит на Балканите трябва да решим проблема. Нищо друго няма значение", каза още премиерът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И ВСИЧКИ РАШИ В РУСИЯ

10.04.2018 22:04:42

Анонимен

ЕС иска и въздухът да съдържа кислород, слънцето да грее и небето да синее. Кой го пусна този да ни излага по света? $-и километър преберете си го

10.04.2018 20:02:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.