• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Тайните сметки на Искров в банка - перачница на пари?

Тайните сметки на Искров в банка - перачница на пари?

/КРОСС/Federal Bank of the Middle East, Ltd вероятно е банката, към която са извършвани парични преводи по сметка на управителя на БНБ Иван Искров. Това са прогнозирали пред Фрогнюз финансисти.

В интервю пред сайта Гласове банкерът Цветан Василев, който в момента е в Белград, заявяви че знае за превеждани пари на името на Искров в островна банка, чиято централа се намира в Танзания. Запознати предполагат, че става дума именно за FBME Bank Ltd.

Централата на банката наистина е в Танзания, но 90% от трансакциите минават през филиала в Кипър. Експерти споделиха пред Фрогнюз и от коя българска банка са транзитирани сумите, но ще я запазим в тайна. Засега.

До момента управителят на БНБ Иван Искров не е отрекъл или потвърдил информацията за въпросните преводи.

Неотдавна Службата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите на САЩ нарече FBME Bank Ltd "банка, която се занимава с пране на пари, според Раздел 311 от Закона USA PATRIOT Act (Section 311)".

Американците щели да приложат мерки, които да ограничат изпиране на средства от търговците на оръжия, терористите и транснациоалните престъпни организации. Проблемът на FBME Bank бил в занижения контрол срещу прането на пари.

Всъщност ДАНС и Финансовото раузнаване могат за нула време да изяснят дали има тайни преводи по сметки на гуверньора на БНБ Иван Искров или Цветан Василев заблуждава. Досега обаче не е известно прокуратурата и службите да са се задействали в тази посока.

Ако се окаже, че частна банка е "дарявала" пари на управителя на Националната банка в сметки в чужда финансова институция, това би било грандиозен скандал. Отстраняването в такъв случай на Искров от поста би било истинска награда в сравнение със санкциите, предвидени в закона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Цялата оправиха, у Искров се хванаха. А преди това, какво? Ни лук яли, ни лук мирисали?

21.04.2015 20:30:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.