• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Заповедта за арест на Василев остава. Банкерът търси убежище в Сърбия

Заповедта за арест на Василев остава. Банкерът търси убежище в Сърбия

/КРОСС/Софийският апелативен съд потвърди решението на градския съд за задържането на Цветан Василев и отхвърли жалбата на защитниците му.

Адвокатът на банкера Константин Симеонов обясни, че след окончателното решение на съда би трябвало клиентът му да бъде задържан, веднага след като премине границата и се намира на българска територия.

Кога ще стане това още не е известно. 

Адвокат Константин Симеонов заяви, че има нова заплаха за живота на клиента му. Ставало въпрос за "поръчка" - "да бъде премахнат физически". Жалба до полицията обаче не е подавана.

По-рано днес Нова телевизия показа хотела, в който по всяка вероятност се намира банкерът.

Докато е в Сърбия банкерът трябва да се явява всеки ден в полицейския участък и да се подписва, за да доказва, че не е напуснал страната.

Според сръбски медиите банкерът има намерение да поиска политическо убежище в страната.

Оказва се, че арестът на българина сериозно безпокои и работниците във фабриката му в Парачин. Вестник "Наше новине" пише, че Василев се е предал, за да бъде пуснат. Изданието акцентира и върху това, че работещите в завода се питат дали ще получат парите си. Ситуацията е шокова, твърди изданието.

Вестник "Курир" пък акцентира върху скъпия часовник "Ролекс", който Василев трябвало да свали от ръката си. Заглавието е "Вземете ми паспорта, но ми върнете Ролекса". Изданието описва как заради стандартна процедура от ръката на банкера е бил свален скъп часовник, но впоследствие той му е бил върнат.

Вестник "Политика" представя казуса съвсем накратко, като основно се описва процедурата по екстрадиция. Обяснява се, че все пак окончателното решение за това дали Василев да бъде върнат в България ще вземе министерството на правосъдието. "В ход е процедура по събирането на всички документи", посочва още изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.