• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Георги Кадиев: В 8-те млрд. евро са включени вече извършени плащания

Георги Кадиев: В 8-те млрд. евро са включени вече извършени плащания

/КРОСС/ БСП получи информация, че по мостовото споразумение са кандидатствали 19 банки и са били избрани четири, но не и параметрите на договора. Не е ясно и защо са избрани именно въпросните четири банки, каза Георги Кадиев в интервю за „Неделя 150" на БНР.

„Две от тях са световни банки. Другите две са силни в България, но нищо особено на световния пазар. Все пак това е външен дълг и са необходими банки, които имат силен достъп и реноме в световния пазар", отбеляза икономическият експерт от БСП.

„Първо, те подписаха това споразумение без никой, включително и коалиционни партньори, да разбере. След това го внесоха в парламента и искаха да бъде гласувано за едва ли не 15 минути. След това се оказа, че сумата, която всъщност им трябва, не е 8 млрд. евро, тъй като са включили в падежите на плащания и такива, които вече са били извършени. И когато аз предложих съвсем официално - след ангажимента на финансовия министър, че ще му трябват 7, а не 8 млрд. евро, да бъде променено това число в договора, който ратифицираме, казаха: „Не може, защото МС вече го е приел". Създадоха такава психоза, объркаха всички, включително и нас, да не говорим за обикновените хора, че за нас в цялата работа има нещо гнило, нещо, което са искали да скрият и затова са бързали", каза Кадиев.

„Пред Комисията по бюджет и финанси министър Горанов е отговорил, че към четирите банки не е поет ангажимент да получат право да емитират следваща емисия, но по-късно се е оказало, че такъв ангажимент е поет за три години", изтъкна Кадиев.

Той заяви, че партията му е останала до „Атака" при гласуването на дълга, защото не се е „продала", подобно на ДПС, чиято сделка била „Няма да закачате хората ни по места, а ние ще ви гласуваме важните решения".
„Ако правителството продължава така, в рамките на шест месеца ще имаме пълна реконфигурация. Тоест малките партньори просто ще си тръгнат от там поради недоволството от това, което става с тях. В един момент тяхната подкрепа просто става безсмислена, тъй като във всеки един момент може да се получи подкрепата на ДПС", прогнозира Кадиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.