• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

1,2 млрд. лв. бюджет на Столична община за 2017-а

1,2 млрд. лв. бюджет на Столична община за 2017-а

/КРОСС/Около 1,2 млрд. лв. е макрорамката на бюджета на Столична община за 2017 година. Сумата е по-голяма от тази за 2016-а. Това заяви в интервю за БНТ заместник-кметът с ресор "Финанси и стопанска дейност" в Столична община Дончо Барбалов. Очакванията на Барбалов са бюджетът да бъде приет след обществено обсъждане.

Той изтъкна, че общината ще разполага с повече привлечени евросредства, а също така очаква и по-добри приходи, събирани от данъци. Дончо Барбалов заяви, че данъците в София не са променяни от 2009 г. и единствената промяна е в таксите, които са свързани с предоставяне на някои услуги.

"Така че ние не очакваме никаква промяна през 2017 г. Единственото ново, което се въвежда през 2017 г. с решение на Народното събрание, беше данък за таксиметровите превозвачи", коментира още Барбалов. Такса смет остава на това ниво и през настоящата година.

По думите на зам.-кмета план сметката, която е предложена на обсъждане в Столичния общински съвет за следващата година, е в размер на 172 млн. лева. Тя е разделена на три групи - за сметосъбиране 60 млн.лв., 66 млн. лв. за почистване на града и останалите пари са за депониране на отпадъци.

Дончо Барбалов заяви, че през 2017 г. продължава изпълнението на приоритетните за общината проекти, свързани с метрото, доставката на нови трамваи по проект "Транспорт" - ІІ-ра фаза, ремонтът на трамвайната линия по бул. "Цар Борис" и ремонтът и реконструкцията на бул. "Дондуков".

Барбалов обеща, че през следващата година ще се увеличи кратността на измиване на улиците.

Той изтъкна, че се работи усилено и за реализацията на инициативата София - европейска столица на спорта. За тази година общината е отпуснала 400 хиляди лева за тази дейност, а през 2018 г. се очаква финансирането да достигне 800 хил. лева. Вече има изградени 29 стрийт фитнеса, ремонтират се физкултурни салони и се предприемат стъпки за стимулиране на масовия спорт, защото всички трябва да спортуваме повече, обясни Дончо Барбалов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.