• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Бареков: Партийните субсидии обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС

Бареков: Партийните субсидии обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ Партийните субсидиите обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС. Това заяви в студиото на ТВ7 лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков

От парламентарната група на "Атака" внесоха предложение в Народното събрание този начин на финансиране да отпадне. Депутатът от групата на Волен Сидеров - Николай Александров, обясни, че целта е така всички партии да бъдат равнопоставени по време на избори.

Лидерът на гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков обясни, че през последните години най-големият бизнес в България е да имаш партия. Това се е случило благодарение на промените, които бяха гласувани от ГЕРБ през последните години. Той припомни, че преди 2009 г. 11-14 млн. лв. са отивали за издръжка на политическите формации, а след гласуването на новата формула за определянето на субсидиите от бившите управляващи сумата е достигнала до 55,5 млн. лв. Бареков каза, че тези средства могат да се използват за нуждите на гражданите, а не за личните каси на партиите.

Партийните структури и политическата дейност изискват средства, обясни депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов. Много е изкушаващо за политици да използват субсидиите, за да предлагат популиски решения, но премахването им ще тласне партиите в ръцете на олигарсите и капитала в сивия сектор.

Николай Бареков заяви, че БСП отдавна е там - в сивия сектор и нежеланието им да премахнат субсидиите само показва коалицията между тях, ГЕРБ и ДПС за запазването на статуквото по този въпрос. Не напразно хората по площадите издигат следния плакат "БСП=ГЕРБ=ДПС= мафия". Бареков заяви, че отдавна БСП от партия на солидарността се е превърнала в партия на олигархията. В следващия парламент обеща той, депутатите от движение "България без цензура" ще работят за средната работна заплата в страната, за да покажат солидарността си към тези, които са ги избрали.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Barekow e napulno izperkal chowecheca...

26.11.2013 15:43:30

Анонимен

Не им позволявай да те използват!!!

26.11.2013 15:29:52

Анонимен

Ще те използват като стъпало за властта

26.11.2013 15:29:06

Анонимен

С тези умрели лисици на Иван Костов до никъде няма да стигнеш

26.11.2013 15:28:50

Анонимен

Това е грешна стъпка за теб,барек

26.11.2013 15:28:33

Анонимен

Започна да приютяваш всякакви чифути,най-вече СДС-арски

26.11.2013 15:28:18

Анонимен

Уж беше сам срещу всички,пък кво стана?

26.11.2013 15:28:02

Анонимен

И ти май тотално полудя ,а?

26.11.2013 15:27:42

Анонимен

За какви обединения,за какви пет лева говориш?

26.11.2013 15:27:32

Анонимен

Бюрек ти полудя ли бе?

26.11.2013 15:26:41

Гюро Михайлов

Обещаха и го направиха- вдигат пенсиите! Орешарски има кабинет изграден на принципа на компетентност, затова съм доволен, защото не виждам нито един физкултурник в списъка на министрите и това е добре. Предишното правителство падна след протести, предизвикани от най-различни причини, включително високите сметки за електричество и ниските пенсии, заради корупцията сред политическия елит, съмнителните връзки между управляващите и бизнеса и заграбващите властта олигарси. Политиката на Бойко Борисов и ГЕРБ в енергийната област ще бъде запомнена преди всичко с честите смени на мнения по въпроса за АЕЦ "Белене", което сложи кръст на България като надежден партньор. "Белене" в момента се нуждае от актуализиране на анализа към днешната ситуация, да видим дали прогнозите за търсене на електроенергия в България и региона съвпадат с тези от преди 1-2 години, когато HSBC направи анализ и ако всички условия са налице няма предпоставка този проект да не се рестартира. „Белене“ трябва да го разглеждаме и в контекста на цялата енергийна система. Дори и да остане „Козлодуй”, най- важното е да имаме АЕЦ. Който още не е разбрал смисъла, жалко за него. Скъпи протестиращи, знаете ли къде искате да отидете? Каква държава да направите? Май не. Ще цитирам Мечо Пух – “Когато не знаеш къде отиваш, винаги отиваш другаде”. Като се събудите от този вълшебен транс, в който сте изпаднали, да не се ужасите от стореното?

26.11.2013 14:55:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.