• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Любов, смелост и търпение определят връзката между родителите и децата

 Любов, смелост и търпение определят връзката между родителите и децата

/КРОСС/ Броени дни преди Седмицата на бащата журналистът Константин Вълков и актьорите Асен Блатечки, Александър Алексиев и Александър Сано говориха за бащината грижа в компанията на медии и граждански организации. Традиционно, за 6-та поредна година, Седмицата на бащата ще бъде втората седмица от месец ноември (11 - 17).


София, 8 ноември 2019 г. - Какво означава да бъдеш баща? Как да останеш автентичен със своите деца? Нужно ли е да оправдаваш наложените клишета и кои са приоритетите на един съвременен родител в динамичното му всекидневие?

Какво "е" и какво "не е" един съвременен баща - така Константин Вълков, самият баща на две деца, откри дискусията за връзката между таткото и детето. Дискусията се разгърна в разговор с трима известни татковци - актьорите Александър Алексиев, Александър Сано и Асен Блатечки, които говориха за истинските истории от живота и добрите примери в медиите, които биха окуражили един баща да даде на своето семейство най-доброто, на което е способен, но и в което искрено вярва.

"Най-голямото задължение на родителите е да бъдат щастливи заради децата си" - сподели Александър Сано, който шеговито призна, че избягва да си задава въпроса колко добър баща е и винаги разчита на интуицията в отношенията си със своите деца.

Александър Алекиев разказа за голямото си семейство и представи един по-различен аспект на бащинството през ролята на мъжкия авторитет в лицето на по-големите му братя. "Когато снимах филма "Възвишение", се налагаше да пътувам и да отсъствам от вкъщи доста време. Отне ми месеци да върна доверието на дъщеря ми в нашата връзка - но, да, всеки ден правиш стъпка след стъпка към детето си и не се отказваш."

"Обичам да се гушкаме и целуваме непрекъснато - предвид малкото време, използвам всяка възможност, когато сме заедно с децата. Не трябва да се забранява, а да се обясни защо нещо не трябва да се прави - най-важното е да бъдеш приятел с децата си", продължи разговора Асен Блатечки. Актьорът и останалите събеседници обърнаха внимание колко важно е децата да бъдат възприемани като равностойни личности от родителите.


Дискусията обхвана важни моменти в живота на бащата - обсъждането на забранените теми, близостта, приятелството, грижата и търсенето на качествено прекарано време. И четиримата татковци бяха категорични в едно - образът на бащата може да бъде различен, семейните конфигурации могат да се променят във времето, но дълбоката връзка между родител и дете се изгражда всеки ден с любов, смелост и търпение.


Седмицата на бащата е инциатива на световната и национална кампания "Да бъдеш баща" и ще се проведе в цяла България между 11 и 17 ноември за 6-та поредна година, включвайки над 300 организации, свързани с детското отглеждане и образование: детски ясли и градини, училища, музеи и театри, детски центрове и програми. Тази година Седмицата е посветена на четенето заедно и ще бъде под мотото „Истинският мъж не говори празни приказки".

Всички организации, фирми и институции, които имат желание да подкрепят бащите или други важни за децата мъже в бащината им роля, могат да организират разнообразни дейности, в които бащите реално да се включат. Екипът на националната кампания "Да бъдеш баща" е готов да помогне с много и различни идеи за подобни активности. Включете се в седмицата, като се свържете с "Да бъдеш баща" на contact@mencare.bg или +359 879 509 548 (Давид Кюранов).

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.