• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Немският коледен базар в София стопля душата в студените дни

 Немският коледен базар в София стопля душата в студените дни

/КРОСС/ Коледният дух завладява столицата този петък, 22 ноември. За девети пореден път ще можем да се насладим на традиционния немски коледен базар в Градската градина, в близост до Народния театър. Питателни ястия, неустоими напитки, ръчно-изработени сувенири и забавна музикална програма са само част от радостите, които можем да очакваме тази година.

„Предоставяме възможност на хората да се докоснат до традиционния коледен дух на Германия и Австрия. Всички се забавляват много, атмосферата е страхотна. Предлагаме ястия като щолен, различни вурстове, хлебчета, ръчно-изработени курабийки. Ще има греяно вино и пунш. Погрижили сме се за малчуганите - те ще могат да опитат детски пунш и различни други вкусотии. Дядо Коледа ще бъде също там, за да чуе техните празнични желания“ - разказва австрийският певец Армин Ян Хофман, който от 5 години живее в България, а от 3 участва в организацията на коледния базар.

Базарът отваря врати за посетители в 18 часа този петък. През седмицата програма ще има само вечер, а почивните дни ще предлагат интересни активности през целия ден.
На сцената ще видим любими български музиканти, певци от различни музикални формати, както и чужденци. Базарът ще предложи и благотворителни инициативи.

„Здрав дух, здраво тяло - това е най-важното за нас. Когато душата ти се чувства добре, заболяванията стоят настрана. На коледния базар хората забравят времето, забравят стреса и се зареждат с позитивни емоции. Надяваме се на хубаво време“ - казва още Армин.

Базарът продължава до 21 декември, като за актуалната програма можете да се информирате в интернет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.