• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Състоянието на пострадалото в болница „Софиямед” бебе е стабилизирано

Състоянието на пострадалото в болница „Софиямед” бебе е стабилизирано

/КРОСС/ Състоянието на пострадалото в болница „Софиямед" бебе е стабилизирано. Всички жизнени показатели на момиченцето са под контрол, заяви началникът на Клиниката по неонатология в болница „Токуда" д-р Радка Масларска в интервю за БНР.

Детето е прието в болница „Токуда" на 18 април вечерта с висока температура, тежка анемия и оток на главата, разказва д-р Масларска: „Това, което беше по-важно - видяха се множество контузионни огнища в мозъка, което състояние вече директно застрашаваше живота на Никол".

„Към момента има подобрение на неврологичния статус на детето, храни се самостоятелно, но е рано да се прави оценка на късните усложнения. Въпреки това шансовете то да се оправи напълно са налице. Нашите надежди са такива и целият ни екип работи в тази насока, детето да продължи своето нормално развитие. На един по-късен етап ще може да се даде далечна прогноза", посочва д-р Игова.

Директорът на болницата д-р Явор Дренски коментира, че за случилото се с четиридневното бебе вина има и здравната система у нас: „Държавата съвсем отговорно да намери средства да покрие нуждите за здравеопазването към момента, за да се успокои системата и не да се опитват изкуствено да затрудняват достъпа на пациентите до лечебните заведения, като лимитират дейността. Това е едно допълнително напрежение, което се наслагва върху медицинските екипи. Те са принудени да мислят не само за пациентите, а дали утре ще имат заплати?"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.