• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Александър ван дер Белен е новият президент на Австрия

Александър ван дер Белен е новият президент на Австрия

/КРОСС/ Независимият кандидат Александър ван дер Белен ще бъде новият президент на Австрия. Според прогнозните резултати за него са гласували близо 54% от австрийците, а крайнодесният му опонент Норберт Хофер получава подкрепата на около 46 на сто от гласувалите.
На пресконференция в двореца Хофбург Ван дер Белен изрази желанието си след време всички австрийци да го чувстват като "своя президент". Той призна, че досега не е мислил за подготовката на встъпването в длъжност, тъй като е бил концентриран изцяло върху изборите.

"Според мен не става дума за избор между двама души, а за посоката, в която ще тръгне Австрия. Дали ще остане член на ЕС и ще е наясно със своите отговорности, защото Европа трябва да се сплотява, а не да се разединява", обясни той.

Редица европейски лидери поздравиха Александър ван дер Белен, като акцентираха върху факта, че крайният популизъм е загубил на тези избори.

Новият австрийски президент Ван дер Белен е на 72 години и е потомък на руснак и естонка, избягали от Съветския съюз в Германия и установили се в крайна сметка в Австрия. Ван дер Белен има зад гърба си близо четвърт век академична кариера като професор по икономика.

Припомняме, че австрийците за втори път избираха президент в тази кампания, след като Върховният съд реши вотът да бъде повторен заради проблем с писмата по пощата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Направо уцелиха десятката австрийците с този избор. Сега вече със сигурност ще се намерят средства за стотина нови джамии в Австрия, а и пари за безплатни бурки за австрийките сигурно също ще се намерят ... Ами това е, умното си е умно ...

05.12.2016 16:32:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.