• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Наблюдавана от ДАНС формация е част от Националистическата партия

Наблюдавана от ДАНС формация е част от Националистическата партия

/КРОСС/ Учредяването на "Националистическа партия на България" бе обгърнато в истинска мистерия, която по думите на новите националисти, се е наложила заради „конфиденциален характер" на бъдещите им действия.

Информация за учредяването на партията се е появила в деня на самото учредяване - 9-и ноември, но въпреки това на събитието са присъствали медии, макар и не много, призна пред Нова тв журналистът Миролюба Бенатова, което показва, че все пак формацията не се е събрала като нелегална организация. Факт е обаче, че бяха изненадани, че имаше медии, каза Бенатова.

По думите й формированията под общия знаменател Националистическа партия на България са крайнодесни организации - "Скинхедс", футболни фенове.

Въпреки че футболни фенове и клубове като организации не застават официално зад новата партия, участниците в нея не крият, че голяма част от тяхната членска маса са именно футболни привърженици. Това е нещо, което те съвсем ясно заявяват. Не крият, че част от тази партия е и организацията „Кръв и чест", която организира саморазправи и е наблюдавана от ДАНС, коментира още Бенатова.

Очевидно тази организация според българските служби не е проблем, въпреки че в Германия, Русия и Испания тя е забранена като неонацистко формирование. Тези хора се борят за управление. Те искат да вземат властта и да докарат ново българско възраждане. И смятат, че са автентичните националисти, че са предадени от формирования като "Атака", например заради поведението на Волен Сидеров, добави Бенатова.

Хората, които участват в създаването на партията, признават, че са участвали по своя инициатива в едни от най-големите протестни събития през последните години у нас. "Не спестяват нито протести, които свалиха предишното правителство, нито протести срещу гей паради. В общи линии, за тях това е начин на живот", заяви още журналистът.

Запитана кого обслужва цялото това напрежение, Миролюба Бенатова отвърна: „И в самия устав, и в програмата има спорни неща, но аз не съм юрист и не мога да преценявам те до каква степен са на ръба на закона. Но "смазване на циганския терор с железен юмрук" преди няколко години не би било мислимо да го пише в официален партиен документ", обобщи Бенатова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НАЙ ПОСЛЕ !!!!.........

13.11.2013 16:04:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.