• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

6000 ведомствени бензиностанции не се контролират

6000 ведомствени бензиностанции не се контролират

6 000 са ведомствените бензиностанции, които не се контролират и са се превърнали в обекти за търговия на дребно за горива. Това каза в интервю за „Фокус" Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация.
„Ако легалните бензиностанции са около 2 800, то ведомствените са над 6 000 и се увеличават в километрична прогресия. Ведомствените по дефиниция трябва да са създадени, за да снабдяват само ведомствените автомобили на собственика на бензиностанцията", заяви Делчев.
Той подчерта, че такива места са се превърнали в обекти на търговия на дребно и продават, без да бъдат качествено контролирани от ДАМТН.
„Не се проверяват и от НАП, защото нямат изискване и за онлайн връзка с Агенцията по приходите. Те по никакъв начин не се контролират, а са в една зона, в която всеки прави каквото си поиска", отбеляза Андрей Делчев.
Той посочи, че ДАМТН, която извършва контрол над горивата, контролира легалните бензиностанции и официалните обекти за търговия на дребно с различна честота.
„Проверки се извършваха в по-голяма степен на големите вериги, защото те са имат необходимата документация, на видими места са и собствениците са ясни. В по-малка степен се проверяваха независимите бензиностанции, защото там е по-трудно да се ориентират кой е собственикът и кой наемателят. Може да се окаже, че едната колонка е собственост на един човек, другата на друг, но все пак контролират и тях", поясни Андрей Делчев.
Той каза още, че Българската петролна и газова асоциация винаги е била за много по-засилен контрол.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Петров

КОЙ Е ИДИОТ С „ТЕРПЕНТИНА“ – БЕНЗИНДЖИИТЕ ИЛИ ОНЗИ, КОЙТО ИЗРЪСИ ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ! Днес всички медии ни занимават с поредната простащина на премиера -слънце: 40% от бензина по бензиностанциите бил терпентин. Разрових се из интернет пазара и най-евтиния терпентин, който открих е 5,54 лв. за 1 литър. Бензина е 2,29 лева за литър. Колкото и да съм слаб по математика, все пак мисля, че някак си на бензинджиите не им е изгодно да наливат една течност с цена 5,54 лв. в цистерните, за да ни я продават по 2,29 лв. Освен, ако са идиоти! Или този, който е изръсил поредната глупост! Иван Петров Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

20.08.2015 15:31:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.