• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Мотористи в кампания на ВМА за донорството

Мотористи в кампания на ВМА за донорството

/КРОС/ Мотористи се включиха в информационна кампания за донорство на Военномедицинска академия. Специалисти от ВМА организираха семинар, на който беше засегната темата за същността на донорството и беше отправен призив за повишено внимание от страна на мотористите, съобщава БНТ.

България е на първо място в Европа по брой загинали в катастрофи. Най-честите причини за пътните инциденти са високата скорост и отнетото предимство. Сред загиналите на пътя, много голям е броят и на мотористите. В опасна ситуация е попадал и Красимир Гергов.

Красимир Гергов: "За съжаление, грешката беше моя. Както всички мотористи, караме бързо и аз карах бързо, настилката беше неосветена, нямаше маркировки, нямаше никакви оказания на пътя, и една огромна дупка, която беше в центъра на шосето. За съжаление. Но факт, че ако карах със 60, вместо със 100, може би нямаше да има проблем."

Казва, че това е бил един от най-страшните моменти в живота му.

Красимир Гергов: "Най-страшното, което ми се случи е да ми мине, точно това като по филмите, някакви хиляди спомени за част от секундата. И точно в този момент, не знам, наистина, колко време е минало, но аз исках да се прибера вкъщи и да си прегърна детето, жена ми."

Мотористи от най-голямата мото организация в България - Sofia Riders се включиха в информационна кампания за донорството на Военномедицинска академия.

Боряна Конова: "По-скоро медицинската част ни беше по-нова. Една от девойките в интерес на истината е донор. Преди четири години мисля, че беше донор на баща си. Общо взето, информацията, тази която аз знам, е тази, която знае обществото като цяло."

Красимир Гергов: "Честно казано, това, което знам е следствие от тази сбирка. Иначе, нямах никаква информация."

Пред мото обществото беше засегната темата за същността на донорството и беше отправен призив за повишено внимание от страна на шофьорите, предвид активния мото сезон, който вече започна.

Боряна Конова: "Мисълта, че можеш да помогнеш на някой дори и след смъртта е нещо много благородно."

Само 30% от семействата у нас се отказват от донорство, в случаи на загинали близки. Един донор може да помогне поне на четири семейства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.