• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

На 24 май започва кампанията "Пътувай и чети"

На 24 май започва кампанията "Пътувай и чети"

/КРОСС/ От утре, 24 май 2017 г., Център за градска мобилност заедно със Столична община и Столична библиотека слагат началото на кампанията „Пътувай и чети". Тя се провежда с цел: да насърчи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е заниманието да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване по-приятно.

Организаторите са планирали кампанията да е продължителна и да се активизира при всеки удобен повод, свързан с дати и събития, които имат отношение към образованието, историята, културата.

Утре на централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги. Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. „Славейков", пл. „Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ (от страната на парка). На посочените места всеки посетител ще може да получи (ако желае) от Столична библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта. Пунктовете ще бъдат отворени от 11.00 до 17.00 ч. от 24 май до 2 юни включително. В празничния ден утре и на 1 юни, на пункта пред Столична библиотека, почитателите на български автори и „ловците на автографи" могат да се срещнат с някои известни български автори сред които: Теодора Димова, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Анжела Димчева и други автори.

Атрактивният ретро-трамвай ще се превърне през следващите дни в читалня и библиотека. Той ще тръгва на всеки кръгъл час от 11.00 до 15.00 ч. по маршрута от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист". Подвижната ретро-читалня и място за размяна на книги разполага с библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на датите: 24, 25 и 26-ти май, както и на 1, 2, 3-ти юни от 11:00ч. До 15:00ч.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.