• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Двама българи са арестувани за убийство, грабеж и наркотици в Италия

Двама българи са арестувани за убийство, грабеж и наркотици в Италия

/КРОСС/ Италианските карабинери задържаха двама българи, търсени с европейска заповед за арест за убийство, грабеж и наркотици.

Според италианските медии става въпрос за Мариян Цонев Иванов и Алексей Станиславов Славчев. Те били издирвани още от март от европейските полиции. Едва сега обаче бил сложен край на бягството им от правосъдието.

Двамата избягали през март в Холандия, след като били обвинени от местната магистратура за убийството на 65-годишен холандец. Оттогава успели да се изплъзнат на няколко пъти от контрола на властите, показвайки фалшиви документи. От няколко седмици обаче се подвизавали в Неапол и били хванати благодарение на сигнала, подаден до италианските власти от холандските им колеги.

В резултат на разследване властите стигнали до извода, че убийството е дело на въпросните двама българи, които били част от наркоклан в Белгия.

В началото на май полицията нахлула в апартамент в Белгия, където се смятало, че двамата се укриват. По време на обиска били открити насаждения от марихуана и били арестувани 9 българи и един холандец. Иванов и Славчев, както и още един българин обаче успели да избягат, спускайки се през прозорец навън.

Холандските власти издали европейска заповед за арест на тримата българи. В края на юни единият бил заловен в България. В средата на юли другите двама издирвани успели още веднъж да се изплъзнат от клопката на белгийската полиция чрез фалшиви документи. Двамата се отправили с кола към Италия, стигайки до Перуджа след ден шофиране.

След свързването на холандската полиция с колегите им от Перуджа започнало разследване срещу двамата на италианска територия. Така се разбрало, че те се укриват в Неапол, където се снабдили с нови фалшиви документи. Италианските власти започнали да ги следят и контролират и така в крайна сметка се стигнало до задържането им през нощта на 4 август. Двамата предполагаеми убийци се намират в затвора в Поджореале.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.