• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Български стартъпи представиха бизнес идеите си пред президента Румен Радев

Български стартъпи представиха бизнес идеите си пред президента Румен Радев

/КРОСС/ Български стартъпи представиха бизнес идеите си пред президента Румен Радев и представители на германския бизнес

Български стартиращи компании се срещнаха с представители на германския бизнес в България на 6 декември 2019 г. Събитието бе организирано от Германо-Българската индустриално-търговска камара, а домакин беше президентът на Република България Румен Радев.

„Неслучайно за втори пoреден ден организираме събитие с германски предприятия", каза президентът Радев и изтъкна ролята на Германия като най-голям външнотърговски партньор на България и стратегически инвеститор. „Германският бизнес носи със себе си не само ноу-хау, той носи положителния модел на добри бизнес практики, който допринася за подобряване на икономическата среда и на бизнес културата в България", допълни той. Президентът уточни, че през последните 5 години са създадени над 2000 стартиращи фирми, а София е сред десетте най-добри дестинации за развиване на стартъпи, като по отношение на финтек бизнеса оглавява класацията. 15 000 работни места са разкрити за последните 5 години в тази сфера. „Имаме всички необходими компоненти - знание, хора, капитал и амбиция, както и смели идеи за предприемачество", категоричен бе Румен Радев. Според него държавата и институциите трябва да създават платформа, която да дава възможност талантът да се разраства и младите хора да търсят своята реализация в България.

„Не се случва всеки ден държавният глава да отдели от времето си и с толкова голям интерес и ентусиазъм да приеме представители на стартъп сцената", каза посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн. Той уточни, че идеята за срещата се заражда при връчването на акредитивните му писма, когато с президента обсъждат как да ангажират младите хора.

„Стартъпите и иновациите са в основата на нашето време", каза Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара. „Ако до преди 10 години София незадължително е присъствала на картата на световната стартъп сцена, днес тя играе ключова роля на Балканите, в Европа и дори, бих казал, в света", допълни той. „Стартиращите компании и бизнеса трябва да си взаимодействат, за да може фирмите да продължат да се развиват, тъй като всеки застой е своеобразен упадък", завърши Тим Курт.

Главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев представи инициативата Start.Up! Germany, чиято цел е да свърже чуждестранни стартъпи и иновации с германския бизнес. Всяка година по време на международно роудшоу в германската провинция Северен Рейн Вестфалия се включват над 50 стартиращи компании от цял свят. „През последните 2 години 7 български компании заминаха за Германия, за да усетят пулса на германската стартъп екосистема, и представиха България на международното състезание", каза д-р Василев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.