• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Личен живот и бизнес: Мисия Възможна част от „Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие

Личен живот и бизнес: Мисия Възможна част от „Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие

/КРОСС/ Правете паузи в работата, които да ви зареждат –при пеенето например се активира 98% от мозъка,сподели Димитър Караманчев .

„КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”дневно Business Lady Live събитие със споделяне на практически опит 

В момента тече първата част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон).

Преди минути завърши втори панел от практическата среща, в който бяха разгледани следните теми от участниците:

Личен живот и бизнес: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА бяха разгледани следните теми:

1.    Старт на собствен бизнес – плюсове и минуси

2.    Професионалното прегаряне – как да го избегнем?

3.    Иновативни методи за релакс в бизнеса.

Добри практики от житейския си професионален опит в този панел споделиха:

-      Ани Хира - Бизнес консултант Човешко развитие, основател на HUGAH

-      арх. Богдана Панайотова - Управител на „ЕН АР Консулт” ЕООД

-      Десислава Петева - Управител на Пимел Трейдинг ЕООД

-      Юра Драганова - Директор „Човешки ресурси в „Солвей Соди АД

-      Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „Света София”

-      Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading

-      Александър Николов - Бизнес консултант и коуч, автор на книгата „Бизнес растеж

-      Марина Цекова - журналист, НОВА ТВ

 

Ето някои основни акценти от изминалия втори панел от практическото събитие:

Мотивация за старт на собствени бизнес

Александър Николов: „Жените взимат по-бързо решения от мъжете. За бърз страт на собствен бизнес, жените са по-различни от мъжете. Ако бизнесът не се монетизира, той си остава само едно скъпо хоби и не можеш да помогнеш на толкова хора, на колкото имаш идея и би ти се искало. Само 10% от жените се мотивират от финансовия фактор, при стартиране на собствен бизнес.”

Арх. Богдана Панайотова: „Моята мотивация беше желание за експеримент. Към днешна дата се мотивирам от моя екип, за който нося отговорност – да го развивам, да управлявам позитвни взаимоотношения.”

Димитър Караманчев: „Не е много смислено да се делим на жени и мъже. Най-големият казус при стартирането на собствен бизнес е работохолизмът. Защото хората стартират такъв, за да имат повече свободно време, а след това осъзнават, че работят по 16 часа на ден.”

Деси Петева: „Семейният Бизнес в цифри: 30% продължават да развиват семейния бизнес и традиции, 13% са трето поколение, 30% се включват от бизнеса още от ранна детска възраст. Други 30% трупат опит в големи корпорации, за да могат да го използват в успешното управление на семейния бизнес. За мен трябва баланс – да следваш семейните ценности и традиции, но и да отговориш на новите изисквания на пазара и да прилагаш иновативни подходи.”

Юра Драганова: „Винаги съм гледала на работата си за големите корпорации, в които съм работила, като на собствен бизнес. Предизвиквам себе си, търся решения и съм позитивна. Като HR мениджър, забелязвам, че младите хора търсят повече време за себе си.”

Марина Цекова: „Разполагам с незавимисимост и помагам на хората, което за мен е изключително ценно. Журналистиката е професия, в която е трудно сам да си бъдеш шеф, но важното е, че можеш да се развиваш и самоусъвършенстваш.”

Професионалното прегаряне при жените

Димитър Караманчев: „Думата почивка внушава умора, в операта например има антракт. Ако използваме числата на Фибоначи, е хубаво да почиваме на всеки 21 или 55 минути. При пеенето се активира 98% от мозъка, така че правете паузи, които да ви зареждат.”

Ани Хира: „Бърнаутът или професионалното прегаряне е въпрос на правилно управление на времето. Можем да го избегнем, ако разчетем правилно и навреме знаците и вземем адекватни мерки.”

Събитието е организирано в две части:

I.       Business Lady Live (work shop) – „КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”

II.      Вечерна официална церемония и гала вечеря, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличените дами.

 

От практическата среща остана още да чуем:

Как го правят успешните бизнес дами в този панел ще чуем интересни гледни точки за: Социалните роли на жените в 21 век и техники за приоритизиране, Женската енергия и предприемачеството – как да се настроим ментално за успешен бизнес? и ще направим няколко Ролеви игри. Сред събеседниците тук са:

-      Илона Станева - Директор „Маркетинг и реклама”, Първа инвестиционна банка

-      Илияна Захариева - Директор „Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел)

-      Стойне Василев - Предприемач и основател на SmartMoney.bg

-      Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „Жануа`98"

-      Яна Данаилова - Нутриционист и специалист по хранене, сертифициран преподавател по йога

-      д-р Наталия Футекова - Предприемач, основател ERP Academy

-      Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс

-      Илияна Захариева – директор Корпоративни комуникации, А1 (Mtel)

На официална церемония тази вечер сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”. Тази година организаторите ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.

Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.