• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Уникални за България сортове впечатлиха европейската аристокрация на рождения ден на Симеон II

Уникални за България сортове впечатлиха европейската аристокрация на рождения ден на Симеон II

/КРОСС/ Една от избраните изби е New Bloom Winery с тяхното червено F2F от сорта Дорнфелдер и бяло от серията New Bloom

Изцяло български вина опитаха по време на приема за 80-тата годишнина на Симеон Сакскобургготски. Събитието събра в петък вечерта 400 специални гости в двореца „Врана", сред които трима президенти - Румен Радев, Георги Първанов и Петър Стоянов. Сред множеството политици бяха и бившите премиери Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски, представители на бизнеса, медиите, бивши министри от мандата на Симеон II. В събитието се включиха и престолонаследниците на бившите монархии на всички балкански държави съседи на България, включително и пряк потомък на турския султан Мехмед V.

Пет български изби представиха свои емблематични вина на събитието. Общата оценка на високопоставените гости беше, че те са със страхотно качество и потенциал. Една от избраните изби е New Bloom Winery от гр. Съединение. На специалното събитие избата се включи с белия купаж New Bloom от сортовете Совиньон Блан и Шардоне. Виното е в стил „Нов свят". Серията New Bloom включва и купажно розе от три сорта Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира и направи дебюта си на пазара това лято.

От червените вина високопоставените гости пробваха екзотичния за България сорт Дорнфелдер, който избата единствена у нас предлага в серията F2F. Виното има енотечен потенциал.

New Bloom Winery се наложи като една от най-модерните и напреднали в технологично отношение винопроизводители у нас. Винарната разчита на 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина. Производителят работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко). Времето на гроздобера се избира внимателно, гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в малки касетки и се подлага на минимална обработка, за да се запази в най-голяма степен силния характер на сорта грозде. Освен сериите New Bloom и F2F, избата е позната на пазара с марките Pixels и Verano Azur.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.