• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Модерни вина за градски хора представи New Bloom Winery

Модерни вина за градски хора представи New Bloom Winery

/КРОСС/ На елегантна мултисетивна вечеря в сряда изба New Bloom Winery представи новата си корпоративна идентичност и едноименна серия вина. Винарната събра 300 специални гости, сред които представители на бизнеса, ресторантьори, винени експерти. Те опитаха забележително 4-степенно меню подбрано от шеф Андре Токев. Четири от вината на избата бяха представени от вицепрезидента на Асоциацията на сомелиерите в България Слави Райчев. Това бяха бялото New Bloom, розе Verano Azur, червено Pixels, червено F2F. Идеолог на винените серии е енологът владимир Влъчков - признато име в света на виното и жури на най-престижните конкурси.

New Bloom Winery се намира в гр. Съединение. Избата притежава 6000 дка собствени лозя в Тракийската низина - втората най-добра винена дестинация в света за 2017 г. Производителят вече осъществява износ на 20 пазара сред които САЩ, Франция, Япония, Китай.

Винарната си поставя за цел да създава и налага модерни вина за модерни градски хора. Новото име и ребрандинга на корпоративната идентичност идва в отговор на новите тенденции и желанието за експортна експанзия. New Bloom Winery прави смела заявка и на българския пазар, като ще работи за повишаване на винената култура като цяло. Инвестицията в проекта е над 10 млн. лв.

„Наличието на собствени лозя, които гледаме с любов и грижа, внедряването на най-новите техники за отглеждане, съхранение и обработка на гроздето, френските дъбови бъчви, модерните ферментационни съдове, са само част от предпоставките за успеха на нашите винени серии. Говорейки за мащаб не мога да не спомена бутилиращата линия, с капацитет да произвежда месечно 360 хиляди бутилки вино, което ни позволява да сме доверен експортен партньор. Но това не е всичко. Имаме възможност да бутилираме и бутикови серии вина. Работим, както с традиционни сортове като Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира, Шардоне, Совиньон Блан, така и с редки за България сортове като Дорнфелдер, Регент и Глера", коментира главният енолог на избата Владимир Влъчков при представянето на вината.

Плановете на New Bloom Winery са да удвои собствените си лозови масиви до общо 12 000 дка в следващите четири години като ще се разчита на засаждането на нови с нетрадиционни сортове, както и осигуряване на заетост и развитие на региона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.