• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Бойчев към управляващите: Искате да изкарате пълен мандат, но сте избрали път към предсрочното му прекратяване

Бойчев към управляващите: Искате да изкарате пълен мандат, но сте избрали път към предсрочното му прекратяване

/КРОСС/ „Поставили сте си цел да изкарате 4-годишен мандат, но избраният от вас път е най-бързият към предсрочното му прекратяване". Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев по време на дебатите по проектоправилника за организацията и дейността на Народното събрание във връзка с провеждането на блиц-контрол във всяка първа сряда на месеца, предаде „Фокус".

Бойчев цитира изказване на председателя на парламента Димитър Главчев в началото на 44-тото Народно събрание, в което той посочва, че за него решаващо значение ще има парламентът да продължи да работи открито и прозрачно и че има дълбока вяра в демокрацията.

„Питам г-н Главчев, какво от всичко това, което направихте с промените в правилника досега, е следствие на тази ваша убеденост и вяра в парламентаризма, демокрацията и прозрачната работа на българския парламент. Стъпка по стъпка, малко по малко, вие непрекъснато орязвате всяка едно от тези завоевания в нашия правилник, за да стигнем до този блиц-контрол", коментира Бойчев.

По думите му едно от най-големите постижения на демокрацията е именно възможността за контрол на дейността на изпълнителната власт.

„По същество вие ще отнемете това право днес. Ако колегите от ГЕРБ са упълномощили министър-председател да бъде Бойко Борисов и са му гласували това доверие, питам от какво се притесняват г-н Борисов да излезе от тази трибуна и да даде отговор на актуалните въпроси", попита Бойчев.

„Доколкото разбирам от това коалиционно споразумение има няколко вицепремиери, които най-вероятно ще бъдат част от лидерите на Обединени патриоти. Какво притеснение има тези вицепремиери да излязат от тази трибуна и да дадат отговор за дейността на изпълнителната власт", попита Бойчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.