• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

„Сдружение Азбукари“ изненадаха мед. сестрите от Александровска болница

„Сдружение Азбукари“ изненадаха мед. сестрите от Александровска болница

/КРОСС/ Медицинските сестри в Александровска болница бяха зарадвани от „Сдружение Азбукари" и приятели по нестандартен начин със специална музикална програма, изообилие от подаръци и весели моменти, провокирани от обичания от всички актьор Славчо Пеев. Събитието се състоя в Клиниката по нервни болести към Университетската болница. Представителите на нежния пол изказаха очарованието си от празничната атмосфера и благодариха на дарителите за изненадите, подсигурени от бизнеса. Медицинските сестри споделиха, че близо 25 години никой не е организирал лично за тях такава специална, приятна инициатива. Здравните работници получиха подаръци за предстоящия женски празник, подсигурени от партньорите и приятелите на Азбукарите - Лактима ЕАД, издателство „Еднорог", Пиер Фабр Дермо-Козметик България, Кока-Кола България, детски кухни Българче, десерти Баси Долчи и Общобългарския комитет „Васил Левски". „Днес направихме чудесен празник с перфектната организация на Азбукари и техния всеотдаен екип за сестрите на Александровска болница. Служителите ни освен професионалисти са достатъчно красиви, усмихнати и дават много добри и качествени здравни грижи. Обществото трябва да разбере, че тяхната професия е хуманна и отношението на хората към тях трябва да бъде по-отговорно и да има дълбоко уважение към тази професия, за да могат медицинските сестри да остават в България", сподели главната сестра на болницата Магдалена Нинова.
Изпълнителният директор на Александровска болница доцент Костадин Ангелов приветства инициативата с настроение и заяви: „Искам да поднеса извиненията си, че не се случват всички неща, които имам в главата си като идеи. Искам да Ви споделя, че целият екип работи, за да ги осъществи. Уверявам Ви, че всичко, което правим, е в интерес на болницата", каза Ангелов. „Пожелавам Ви весел празник и на 9-ти, когато е първият работен ден, да закъснеете, заради приятните емоции от предната вечер".

„Искаме да засвидетелстваме уважение към жените на България, работещи в здравната система. Радваме се, че Ви има и се надявам да виждам все повече усмихнати дами сред Вас. Вие заслужавате голямо уважение и признателност, Вашият труд е отговорен, работите самоотвержено и работата Ви е изпълнена със саможертва в името на доброто за хората, заяви Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари". Тя прочете посланието на Добромир Йорданов към българските жени, публикувано в социалната мрежа - „Уважавам отрудената българска жена, защото колкото и грижи да има, колкото и за малко пари да работи, тя стиска зъби. Винаги е изключително красива, децата й са спретнати и облечени. Силата, с която българската жена понася тегобите на живота, може да се прочете по очите и по уморения и поглед. Нейният инстинкт за оцеляване е по - силен от всичко друго. Тя е борбена и незлоблива и винаги обича мъжа си. Българската жена е най-хубавото нещо, което може да се случи на един български мъж".
Медицинските сестри в Александровска болница бяха поздравени и от г-н Петър Христов, основател и председател на Съвета на директорите на PMG Holding. "Вашата професия е изключително благородна и човеколюбива, изисква много високо ниво на отговорност и усърдие. Пожелаваме Ви щастлив празник и да получите признание от всички ваши близки. Да се чувствате специални, обичани и щастливи", отправи своя поздрав собственикът на „Лактима" Петър Христов.
Гласовитата певица Галияна Арсова и DJ Петьо Сталев провокираха сестрите да изпеят заедно няколко обичани песни. Те получиха много аплодисменти.
Специалната инициатива на „Сдружение Азбукари" и приятели иска да покаже, че отношението ни към здравните работници и най - вече към дамите в здравната система трябва да е уважително, защото в ежедневието си, но и в службата си, те са истински бойци. Събитието бе оценено с много усмивки и положителни коментари. С поредната инициатива днес „Сдружение Азбукари" прави още една крачка към мотивирането на обществото и бизнеса да подпомагат различни социални каузи. От екипа напомнят, че в момента активно работят по два нови образователни проекта. Единият от тях е „Креативни мислители". Азбукарите предвиждат да преобразят една училищна стая в привлекателна и уютна среда за обучение с нестандартни занимания, предоставящи нови знания. Другият важен проект е образователната игра „Букварино", която съвсем скоро ще бъде представена. „Букварино" ще развива логическото мислене на малки и големи под формата на забавни игри, където ключ към знанието са бележитите личности от българската история. Всеки, който иска да подкрепи проектите на „Сдружение Азбукари", може да се свърже с организацията чрез сайта www.azbukari.org.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.