• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борис Бонев: Срамота е армии от метли да почистват София

Борис Бонев: Срамота е армии от метли да почистват София

/КРОСС/ Независият общински съветник от "Спаси София" Борис Бонев се изказа критично за парите, които се предвиждат за ръчно почистване на София - 13 млн. лева за метене на тротоари, подлези и т.н.

По думите му това е 9 пъти повече, отколкото за механично почистване, а в същото време не се придвижвали нови политики в начина, по който се почиства столицата.

"Срамота е армии от метли да почистват София", каза той пред bTV.

Според него нежеланието за въвеждане на повече машини в този тип чистене се дължи на партийни интереси, свързани с гласуването на местните избори в "квартали с компактно малцинствено население".

Бонев настоя, че предлаганото от "Спаси София" разширение на зелената зона към кварталите "Иван Вазов" и "Яворов" става по настояване на жителите им, които искат това от много години.

А по повод предложението за обновяване на площад "Св. Неделя" той каза:

"Доволен съм от проектите, които достигнаха до крайната фаза на конкурса. Най-важният елемент ще е договорът, който общината ще подпише със студиото - т. е. гражданите активно да участват във финалния етап. Дано да сме си взели поуки от ремонта на "Граф Игнатиев".

Бонев коментира за пореден път и станалата причини за множество коментари тема как е гласувал при избора на председател на Столичния общински съвет

"Тази тема я приключихме много отдавна. Фиксацията върху подобни действия за мен е контрапродуктивна. Аз съм принципен човек. Има таен вот. Тайният вот се случва, за да няма партиен натиск. Ако аз разкрия как съм гласувал, може това да постави в неудобно положение някои мои колеги в Общинския съвет", изтъкна представителят на "Спаси София", за когото се очаква да бъде избран за зам.-председател на съвета с одобрението на ГЕРБ.

Според него резултатът от вота за Елен Герджиков от ГЕРБ е бил предрешен, а и опозицията не направила нищо, за да издигне свой кандидат. Освен това, по думите му, е нормално най-голямата партия да има председател на Общинския съвет, а всички останали - зам.-председатели.

"Правилата са там, за да се спазват. Бивайки притискан да кажа как съм гласувал, съм притискан да наруша правилата на тайния вот. Да се фокусираме върху нещата, които вършим в Общинския съвет, отколкото през цялото време да се връщаме към церемониален вот", каза още Бонев.

Самият той вече разпространи своите аргументи защо трябва да бъде избран на поста.

"Зам.-председателското място ми дава възможност да участвам в Председателски съвет и да влияя върху опредялянето на дневния ред на СОС. Това не е израз на някаква си лична кариерна амбиция", е основният му мотив.

Самият Герджиков вече се изказа в подкрепа на Бонев като обяви, че той трябва да получи поста заради подкрепата, която е събрал на изборите - близо 48 000 гласа, или 10,7%.

Борис Бонев коментира лаконично новия проект на Мая Манолова "Изправи се.БГ".

"Тя беше един доста гласен омбудсман, който хората харесваха, с висок рейтинг, така че я поздравявам за новия проект. Но не съм имал време да се запозная в подробности с целите на тази платформа", каза той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Независимият зам. председател на общинския съвет .... предложен и избран от ГЕРБ ....

08.12.2019 19:09:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.