• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Война или мир между президент и премиер

Война или мир между президент и премиер

/КРОСС/ Партийни страсти и високо напрежение заради оставката на Делян Добрев. Вчера тя не беше приета от депутатите и гласове от опозицията веднага заговориха за разнобой в редиците на ГЕРБ, тъй като дни по-рано самият Добрев заяви, че е съгласувал решението си с премиера Борисов. Бламира ли парламентарната група на ГЕРБ лидера си Бойко Борисов? Или сме свидетели на словесна война като в предизборна обстановка? И още - война или мир между президент и премиер? След размяната на остри реплики, вчера първите мъже в държавата си протегнаха ръце - поне на думи.

„Доста амбициозно и енергично поведение от страна на президента. Очевидно му се влиза в близък бой. На няколко пъти всички си мислеха, че партия ГЕРБ го бие президента и най-доброто е той да не отговаря. Обаче той не просто реши да отговори, а и да ескалира конфликта и каза: „Аз пък ще се бия директно с Борисов. И очертаха нещо като втора камара в българския политически живот. Очевидно Румен Радев съзнава, че с Борисов в близко и не толкова далечно бъдеще, ще бъдат конкуренция и бърза да започне тази конкуренция сега", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" социологът Първан Симеонов.

По думите му е важно, че президентът и премиерът са на едно мнение относно геополитическото позициониране на страната. Предишната президент-премиерска двойка не беше така. Плевнелиев беше много атлантически настроен, а Борисов беше балансьор. Сега и Борисов, и Радев, че и военният министър Каракачанов са на един акъл, каза още социологът Първан Симеонов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.