• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

В. Енчев: Биографията на Борисов е свидетелство за нормирането на ненормалното

В. Енчев: Биографията на Борисов е свидетелство за нормирането на ненормалното

/КРОСС/ Ще гласувам против избора на Бойко Борисов за премиер, защото съм убеден, че така изразявам чувството на огромното мнозинство от български граждани, които не искат неговото завръщане на поста министър-председател, заяви депутатът от „Патриотичен фронт" Велизар Енчев.

Енчев припомни, че първото правителство на Борисов падна в резултат на масовите протести срещу увеличението на цените на тока в края на февруари м.г.

„Как да забравим, че след неоправданото увеличение на тока хиляди граждани заляха улиците на българските градове през февруари 2013 година? В последните дни на тогавашното управление на Борисов бяха продадени държавните дялове в ЕРП дружествата. Нима сте забравили това", попита той.

„Как да забравим полицейщината на Цветан Цветанов? Как да забравим, че за 3,5 години управление Борисов не вдигна пенсиите нито веднъж? Как да забравим, че Симеон Дянков посегна на парите на Здравната каса? Конституционният съд определи този акт като противоконституционен", припомни Велизар Енчев.

Не оспорвам правото на ГЕРБ да управлява. Тази партия получи най-много гласове и трябва да управлява, но не с този премиер, категоричен е Енчев.

Борисов назначаваше „калинки" и избираше министри на бензиностанциите, припомни той. „Тези кадрови решения не трябва да се повтарят. Повечето му министри и сега са политически калинки без стаж", подчерта Велизар Енчев.

Той оцени външната политика на предишния външен министър на Борисов - Николай Младенов, като политика в услуга на чужди сили, включително някои балкански. „При управлението на Борисов неговият външен министър Младенов провеждаше политика в разрез с политиката на ЕС. Не забравяйте това! Призовавам новия министър Даниел Митов да не следва тази политика", каза Енчев.

„Във всяка що-годе цивилизована страна един премиер не може да остане на своя пост след афера като „Мишо Бирата", където той осуети митническа проверка на свой приятел. Такова длъжностно лице трябва да бъде преследвано от закона", каза Енчев и добави, че в България ненормалното е превърнато в норма. „Биографията на Борисов е свидетелство за този тъжен парадокс. Достойните и образовани хора са натикани в ъгъла. Ето защо 3 милиона българи не гласуваха, а останалите гласуваха с омерзение, избирайки по-малкото зло", каза Енчев, добавяйки, че ако имат тази възможност, повечето българи също биха гласували срещу Бойко Борисов за премиер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Джордж Оруел

Евала Велизаре , но този заспал народ няма да те разбере .

08.11.2014 07:03:12

Анонимен

Доколкото си спомням, г-н Борисов беше пръв комуняга, после нещо се забърка със сенчестия бизнес, а сега ангелчето пърха с крилца начело на остатъка от държавата...

07.11.2014 19:21:09

помнещият всичко

Нека не забравяме ,че "достойните и образовани българи са натикани в ъгъла" на 9 септември 1944г.Тогава разбойниците взеха властта и я практикуваха и практикуват и до сега.Какво искате да се пръкне от лошо дърво-ще даде лош плод!Там се корени коренът на злото.Комунистите са моралните убийци на България-не забравяйте това.А що се отнася до Бойчо,в сравнение с комунягите от 9 септември е все едно да сравняваш ангел и дяволи.

07.11.2014 16:37:16

Анонимен

Смотаняк !

07.11.2014 15:13:07

Анонимен

Това е ! Браво на Енчев, но една птица пролет не прави и по - доброто е, че нацията леко, полеко се пробужда и няма да бъде далеч времето, когато ще изкореним останалите от руския колониализъм порядки и ще възцари "СПРАВЕДЛИВОСТТА" и "ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ" !

07.11.2014 15:05:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.