• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Папа Франциск обеща да включи България в Балканската си обиколка

Папа Франциск обеща да включи България в Балканската си обиколка

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск да посети страната ни, а той от своя страна е обещал до 2019 г. да посети България, Румъния или друга балканска държава. Това каза примерът Бойко Борисов след аудиенцията си при папата.

Папата и неговият секретар обещаха да мислят за посещение през следващата година, каза и премиерът Бойко Борисов след срещата.

Премиерът изрази почитанията на българския народ към него и признателността, че католическата църква е благословила писмеността ни.

„България работи неуморно по време на председателство за интеграция на държавите от Западните Балкани и за мирен диалог в региона", заяви Борисов пред главата на Римокатолическата църква.

Българският премиер бе на аудиенция при папа Франциск във Ватикана. С военни почести нашата делегация бе посрещната от префекта на папския дом Георг Генсвайн и от швейцарските гвардейци, написа Борисов на страницата си във Facebook. Срещата на четири очи с главата на Римокатолическата църква се проведе в Апостолическия дворец.

Папа Франциск получи три подаръка от българския министър-председател. Първият е копие на Четвероевангелието на цар Иван Александър. Вторият е картина на българския художник Павел Митков, изобразяваща свети Иван Рилски като отшелник. Третият подарък е разсад от 33 маслодайни рози от Казанлък. Папата от своя страна подари на Борисов плакет с маслиново клонче и му пожела да служи на мира и да събира хората.

Това е втората среща на Борисов с папа Франциск. В края на аудиенцията премиерът представи българската делегация. След това се очаква при папата да влезе и македонската делегация.

Снощи българското посолство отвори врати както за българи, така и за македонци, а двамата премиери произнесоха развълнувани слова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.