• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борисов: Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии

Борисов: Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии

/КРОСС/ Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод „Полимери" - Девня, предава "Фокус".

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща", обясни той.

На въпрос има ли в държавата други подобни случаи, Борисов заяви: „Десетки, да не кажа стотици. На цели фабрики са изнасяни оборудванията".

„Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния.", обясни Борисов. Той изрази увереност, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, какъвто е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен.

„Избягвам да давам публична оценка на хората. От наша страна каквото е необходимо правим. Благодаря, че сте тук, за да може да кажете на хората, че могат да спят спокойно и по-най-бързия начин ще ги избавим от това зло. Не е честно да събираме толкова пари, за да ги вкараме в инфраструктура, пенсии, заплати и така непрекъснато да ги харчим, за да изчистим стари бакии", каза още премиерът.

„Новият собственик на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи", поясни той.

Относно проблемите около защитена зона "Комплекс Калиакра" и позицията на протестиращите, че не искат да седнат на една маса със създателите на Натура 2000, премиерът коментира: „Ще ги разделим в Министерски съвет на две зали, но в крайна сметка всички сме българи и всички имаме желание да решим този проблем. Така че, колкото и да не ни е приятно на един или на друг в края на краищата е хубаво да седнем и да решим заедно въпроса"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ДАЖЕ ВИ Е МАЛКО

07.08.2017 20:28:09

Анонимен

МНОГО ГИ Е ЯД НЯКОИ НА КОИТО СА ГИ НАСТЪПИЛИ ПО МАЗОЛИТЕ

07.08.2017 20:26:21

Анонимен

На тоя боклук трябва да му се запишат бисерите, с които се изразява, а те не са много и да се завещаят на Бъдещите поколения :" Ето такива тикви трябва да се прогонват, а не да се избират за управленци!"

07.08.2017 17:53:06

Анонимен

Този е по голям популист и от Нинова ! Няма кой да се върже на номерата ти вече . След 2020г ЕС спира парите и тогава ще те видя ! Надявам се самички да си изядете главите !

07.08.2017 15:22:07

Из мрежата:

"Опаааа… Борисов-2011 открива игрището, заради което България е осъдена. Борисов-2017 – ни лук ял, ни лук мирисал…"

07.08.2017 11:24:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.