• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов e разговарял по телефона с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

Борисов e разговарял по телефона с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по искане на американския държавник, съобщи пресслужбата на правителството.

Двамата са обсъдили сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната, както и изминали успешни военни учения. Дискутирани са били още енергийната сигурност, диверсификацията и европейския газоразпределителен център "Балкан". Акцент е бил поставен също върху инвестициите и двустранните отношения, посочват от МС.

В разговора Бойко Борисов и Майк Помпео са препотвърдили високата и резултатна визита на заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който беше на двудневно посещение у нас миналата седмица. Българският министър-председател е посочил пред американския държавен секретар, че по голяма част от обсъдените с Джон Съливан теми вече има решения.

Бойко Борисов и Майк Помпео са подчертали ангажимента си геостратегическото партньорство между България и САЩ да се засили и да се развива с още по-бързи темпове. Министър-председателят Борисов отново е уверил, че България стриктно изпълнява ангажиментите си към НАТО и е препотвърдил повишаването на разходите за отбрана на 2 на сто от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

неточно заглавие

Краварина Майк е разговарял с Боко Победоносний по негова инициатива. Понеже другия емисар е останал недоволен от постигнатите уговорки, натиска продължава. Парламента ще гласува по спешност едно законче за документуте за да може тихата окупация на българската държава да стане чрез законно пребиваване на НАТО-ски елементи на българска теритирия. И ето утре като цъфнат едни железа по нашите пристанища, като започнат едни перковци с пагони да се разхождат напред назад, Да Ви е Честита Новата година. Догодина на Черно море на черен плаж - туризъм, милитаризъм, тероризъм все едно.

19.12.2018 07:54:59

Анонимен

И на тоя фон банкянския хитрец има наглостта и безкрайния кретенизъм да заяви, че свел сумата от 300 милиона евро на 77. Няма ли да грабнем вилите като тия във Франция или ще сме щастливи като мизерната пенсионерка, че получава канче топла супа безплатно. Или тези, на които Бойко им прекарал път до селото и те станали европейци. Гниди сме ние , доказани!!!!

19.12.2018 02:05:47

Анонимен

Падението на България в лицето на нейния главен васал Борисов се вижда вече и от космоса. Американските чиновници са толкова убедени в нашето роболепие, че даже не си правят труда да скрият ненаситната си алчност и цинизъм. КАК ще искаш от най- бедния народ , където пенсионерите са длъжни да оцеляват с по 100-120 $ на месец ( не на ден), където разрухата е повече от видима. Как ще ни карат да даваме 1300 милиона за десетина стари бараки, при положение, че един СУ 27 струва 17-18 милиона. Как ще плащаме 77 милиона евро по една съвсем нескопосано измислена причина. Луди ли сме, роби ли , малоумни ли.

19.12.2018 02:02:00

Анонимен

Началниците са дали нареждания за газопреносната мредщжа. Толкова беше хъбчето.

19.12.2018 00:26:02

Анонимен

Немедленно са му набили канчето тиквено! Инак хвърчи.

18.12.2018 17:54:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.