• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов: 40 млн. мигранти от Африка може да "счупят" Европа

Борисов: 40 млн. мигранти от Африка може да "счупят" Европа

/КРОСС/ Заплаха от 40 милиона икономически мигранти от Африка стои над Европейския съюз. За това предупреди премиерът Бойко Борисов.

"Статистиката сочи, че ако населението на Африка се развива с тези темпове, ще стигне 1,5 млрд. души. Трябва да се направи така, че хората тук да останат, да работят, да се развива икономиката, за да се изравняват постепенно с държавите в Европейския съюз. Наготово няма как да стане. А и да дойдат 40 млн., накрая ще се счупи Европа", каза премиерът, който е на посещение в Мароко.

От Мароко министър-председателят изрази и остра позиция по повод конфликта Русия-Украйна.

Късно вечерта в четвъртък Борисов настоя за спешно решаване на кризата и предупреди, че напрежението може да ескалира сериозно и дори да бъде заплаха за България.
"За нас, като съседи и на двете страни, а Черно море ни прави такива, този конфликт е изключителна заплаха. Може да възникне страховит конфликт в Черно море и в региона. Повярвайте ми, в този регион може да се повторят събитията от бивша Югославия. Има абсолютно всички предпоставки. Да се върнат моряците, да се върнат корабите, да се спазват споразуменията и да не се допуска повече", каза Бойко Борисов.

Акценти в разговорите на двете делегации са сигурността и икономическото развитие на отношенията между България и Мароко. Министър-председателите на двете държави подписаха и споразумение към спогодбата за социална сигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ми тя е счупена бе, тиквеник! Що не счупят Китай, Сащ или Русия? Щото имат гранични войски, които стрелят. Да, стрелят! С ценности не става, става с калашников, м16 и подобните.

30.11.2018 18:04:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.