• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

След премиерския пост ще си направя сайт и ще бъда много добър разследващ журналист

След премиерския пост ще си направя сайт и ще бъда много добър разследващ журналист

/КРОСС/ "Утре, като напусна премиерския пост, ще си направя и аз един сайт и ще кажа "Не ме пипайте". Като полицай ще бъда много добър разследващ журналист" - с такава екстравагантна идея министър-председателят Бойко Борисов отговори в интервю за Би Ти Ви на поредица от въпроси за медийната свобода в България. По обясненията му така щял да се впише в модела, по който двама олигарси купували медии - "кой сайт, кой телевизия", и ако направели нарушение, казвали: "Не ме пипайте, аз съм издател".

Видимо раздразнен от въпросите по темата, Борисов нарече "лъжи" твърденията, че в страната няма свобода на медиите. Попитан защо тогава САЩ изпращат в посолството си в София човек, който да следи за върховенството на закона и медийния плурализъм, той отвърна изненадващо, че това е станало по негово искане. Новината за новото назначение дойде от изявление на американския посланик в София Херо Мустафа, но досега нито от американска, нито от българска страна, не е споменавано инициативата да е на Борисов.

Премиерът каза, че от Вашингтон оценил по различен начин ролята на телевизията и на медиите в представянето на световните лидери. "От това, което съм гледал, Тръмп го дават с изкривени физиономии, с дупки по бузите, като дявол. А се оказа много симпатичен с гъвкав ум човек, много приятен. Два часа минаха като 1 минута. Не можах да повярвам как съм се чудил как този човек би могъл да бъде на този пост?!" възкликна Борисов.

Премиерът повтори тезата, която развива обичайно, когато става дума за медийната свобода - че няма спрян журналистически материал, нито забранена тема за разследване, но не би искал да вижда в България медиите да се държат като в САЩ - да крещят, да се бута и бият - поведение, което според Борисов е неправилно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Благодарение на безстрашни разслеващи журналисти каквато е Йончева бяха разкрити АПАРТАМЕНТ ГЕЙ СУДЖУКГЕЙ И МНОГО други далавери около Бойко и правителството Това на Елена и струва скъпо съсипаха и здравето .

06.12.2019 19:00:08

Анонимен

На по колко пъти взломяваха личните автомобили на тез непокорни журналисти които изнасят покъртителни данни заБойко и обкръжението му .

06.12.2019 18:56:50

Анонимен

Колко е нагъл как да няма цензура върху свободното творение на журналистите . Да отговори защо Ахчиева толкова години преслевана и цензурирана се принуди да напусне .

06.12.2019 18:52:56

Анонимен

Преди това трябва да прочете поне още една книга. Вероятно ще използва видеообръщения. Там му е силата. Като надуе джуката и размаха пръста, в края на кръчмарска лакърдия.

06.12.2019 07:42:14

семкаджия

Поредната дългоопашата лъжа. И кой ще ти поддържа сайта ? ФБР, ЦРУ, ЛайНАТО, ?

06.12.2019 07:26:50

БЪЛГАРИН

КРЕТЕН, В ЗАТВОРА ЩЕ ГНИЕШ, ОТ ТАМ ЩЕ СИ ПИШЕШ МЕМОАРИТЕ ЗА КРАЖБИТЕ И ЗА ИЗНАСИЛВАНИЯТА КОЙТО СИ ПРАВИЛ.

05.12.2019 11:33:04

Анонимен

За пореден път трогателно тъп!

04.12.2019 21:08:08

Анонимен

Ако в сайта си разкажеш собствените си престъпления, няма да има по-добър от теб.

04.12.2019 19:53:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.