• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Бойко Борисов кацна в Мюнхен

Бойко Борисов кацна в Мюнхен

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов кацна в Мюнхен, където ще участва в международна конференция по сигурността.

В 56-ото издание на форума участват около 40 държавни и правителствени ръководители.

Външният министър Екатерина Захариева и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също са в българската делегация, водена от министър-председателя в Мюнхен.
На летището Борисов отговори на въпроси на медии за предизвикателствата, с които се сблъсква ЕС днес.

"Западният свят трябва да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран. Тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника", посочи в отговор Борисов.

Представител на медиите в инвалидна количка се пошегува, че Борисов е донесъл лошото време в Германия. Премиерът обаче не се смути и отговори, че да, наистина има малко вятър, но все пак е зима и колкото повече дъжд и сняг има, толкова по-добре.

Борисов напомни на журналиста, че България и Бавария са братски народи. Той благодари на мъжа и заяви, че за него е било голяма чест, че го е посрещнал и му поясни, че, ако е знаел, е щял сам да отиде при него.

За първи път във форума в Мюнхен ще участва френският президент Еманюел Макрон.

САЩ ще имат трима официални представители - държавният секретар Майк Помпейо, министърът на отбраната Марк Еспър и министърът на енергетиката Дан Бруийет. Очакват се там да бъдат и председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес, демократката Нанси Пелоси, и Мит Ромни, единственият сенатор републиканец, гласувал за отстраняване на президента Тръмп от поста при процедурата за импийчмънт.
В Мюнхенската конференция ще вземат участие външните министри на Китай, Русия и Иран - Ван И, Сергей Лавров и Мохамад Джавад Зариф.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бившият шеф на разузнаването Драгомир Димитров бе обвинен за престъпление по служба януари 21, 2020 Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение срещу бившия председател на Държавна агенция „Разузнаване“ и настоящ генерален консул в Мюнхен Драгомир Димитров. От официалното съобщение става ясно, че причина за повдигнатото обвинение е престъпление по служба. „Същият е привлечен за обвиняем, за това, че за времето от 14.07.2016 г. до 09.08.2016 г. в качеството му на длъжностно лице – Председател на Държавна агенция „Разузнаване“ нарушил служебните си задължения, като не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500,00 евро и от това са настъпили немаловажни вредни последици“ се казва в съобщението на прокуратурата. Димитров е на свобода след платена парична гаранция в размер на 5 000 лева. ЗАЩО ТОВА ПОДСЪДИМО ЛИЦЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА РЪКОВОДИ БЪЛГАРСКАТА ДИПЛОМАТИЧЕСКА МИСИЯ В МЮНХЕН СЛЕД КАТО Е ИЗВЪРШИЛ ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ И ОФИЦИАЛНО ПОСРЕЩА ПРЕМИЕРА НА СТРАНАТА? ДОКОГА НАД НЕГО ЩЕ СЕ ОПЪВА ЧАДЪР И ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ СПРЯМО БОРИСОВ И ГЕРБ?

14.02.2020 15:24:01

Анонимен

Съдейки по състава на делегацията на САЩ, американците пак ще се опитат да опънат всичките си съюзници във всички възможни пози. Покупка на оръжие, противопоставяне на Русия, купуване на скъпи, щатски енергоносители и др. подобни. Ние си минахме по реда за оръжията, според Танева и газ започнахме да купуваме, лаем срещу Русия-значи сме отличници и ще ни дадат за пример.

14.02.2020 12:46:25

Помнещ

За къде международна сигурност без Б.Б.....направо несигурно начинание при отсъствие на представител на братските българо-баварски народи....

14.02.2020 11:56:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.