• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Бойко Борисов е отново министър-председател на България

Бойко Борисов е отново министър-председател на България

/КРОСС/Със 149 гласа "за", 85 "против" и без "въздържали се" Народното събрание избра Бойко Методиев Борисов за министър-председател.

Гласуваха 234 народни представители.

Преди гласуването Цветан Цветанов представи визитката на Бойко Борисов.

Вярвам, че с подкрепата, която ще получи правителството, ще може да се постигне институционална стабилност, каза Цветанов и благодари на Борисов за сформирането на кабинет.

Премиерът в новия кабинет представи пред депутатите и гостите в НС структурата и състава на Министерския съвет.

След един месец консултации се опитваме да ви представим едно проевропейско реформаторско  правителство за стабилна България, каза Борисов в началото на изказването си. Той посочи тежките проблеми и сектори и каза: "Съзнавайки тези трудности, ние от ГЕРБ и нашите партньори от РБ, както и политическите сили, които декларираха своята подкрепа - ПФ и АБВ, поемаме отговорността да работим за тяхното преодоляване.

Извън този мандат днес трябваше да обявим, че отиваме на избори. Така че да се съобразим всички с това, посочи Борисов.

Пред народните представители Борисов представи приоритетите на правителството и като каза, че работата започва обяви целите на новия кабинет.

Вярвам, че тези точки до една могат да влязат или са в програмите на всички партии, които са в този парламент, каза Борисов и посочи, че те са заложени и в програмната декларация на ГЕРБ, приета от още 4 политически сили.

Борисов ще управлява като премиер за втори път, след като официално ГЕРБ и Реформаторският блок подписаха вчера коалиционно споразумение за съставяне на правителство. С АБВ Борисов подписа декларация за партньорство, а Патриотичният фронт декларира готовност за парламентарна подкрепа към новото правителство.

Първото правителство на Бойко Борисов беше избрано на 27 юли 2009 г., припомня БГНЕС. Тогава в гласуването взеха участие 240 депутати. От тях 162 народни представители гласуваха "за" кабинета "Борисов", 77 - "против" и 1 въздържал се. На парламентарните избори на 5 юли 2009 г. ГЕРБ спечели 116 депутатски мандата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.