• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Преглед на печата днес

Преглед на печата днес

/КРОСС/ Една от водещите теми за излизащите днес вестници е вчерашното посещение на македонският президент Георге Иванов у нас.

"Натикахме се в скандал, който въобще не е наш", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Изданието цитира думи на премиера Бойко Борисов, който завява още, че спорът за името на Македония е между Атина и Скопие и те трябва да си го решават. Вчера Борисов отказа среща  с македонския президент. По думите на премиера негова среща с Георге Иванов в момента щяла да е предателство към македонския и гръцкия си колега - Зоран Заев и Алексис Ципрас.

Вестник "Дума" пише по темата: "Борисов забърка дипломатически скандал с Македония. Премиерът отказа срещата в София с президента Георге Иванов, вземайки страна в спора за името". Изданието припомня, че вчера пресслужбата на Министерския съвет е излязла с кратко съобщение, в което се казва, че срещата се отменя, защото българското правителство не иска да се меси във вътрешните работи на Македония. По-късно Иванов е коментирал, че жестът на Борисов е намеса в делата на Скопие, вземайки страната на премиера Зоран Заев, допълва "Дума".

"Медицинският одит премълчал 11 смъртни случая в болници" -  е водещото заглавие на вестник "24 часа". Всекидневникът посочва, че Специализираната прокуратура разследва ръководството на Изпълнителната агенция “Медицински одит” за скриване на лекарски грешки и пропуски при 11 смъртни случая в болници. Случаите са само за 2017 г., Агенцията ги е проверявала, но не е уведомила прокуратурата за това, уточнява "24 часа".

"Отговорните за хората с увреждания избягаха от протестите чак в Ню Йорк", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието обяснява, че докато тече драмата с между социалния министър Бисер Петков, премиера Бойко Борисов и майките на младежи с увреждания, две високопоставени служителки от социалното министерство, пряко отговорни за проблема - зам.-министър Росица Димитрова и държавният експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания" Надежда Харизанова, са на луксозна командировка в Ню Йорк.

По ирония на съдбата, пипе "Сега", от 12 до 14 юни те представят "положителния опит и постигнатите резултати в България" за правата на хората с увреждания и деинституционализацията на децата с увреждания.

"Зелената зона в София расте наесен", информира вестник "Стандарт". Тя ще бъде разширена с 5500 места от 1 ноември. Новите места за платено паркиране ще бъдат разкрити в кварталите "Оборище", "Лозенец", "Възраждане" и "Красно село". Докладът за промяната ще бъде внесен за обсъждане още тази седмица, уточнява "Стандарт".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.